Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proběhla první kola soutěží družstev mládeže

23. 5. 2017

Jednotlivá kola soutěží družstev mládeže probíhají v Olomouckém kraji vždy v jednom týdnu. První kola Krajských soutěží se konala od úterý 16.5. do čtvrtku 18.5. Hranická družstva skončila ve svých soutěžích na chvostu startovního pole.

V úterý 16. května se sešli mladší žáci v Přerově. Hranické týmy čítalo šest mladších žáků a šest mladších žaček. Nejvýraznější postavou hranického týmů hochů byl Karel Brychta, který nasbíral pro družstvo 23 bodů z celkových 29 za dvě třetí místa v hladké a překážkové šedesátce a čtvrté místo v dálce. Zbylé body přidal Vojtěch Nevyjel za deváté místo ve výšce a štafeta na 4x60m ve složení Vojtěch Krucina, Jakub Bitter, Ondřej Glet a Matouš Adámek, která doběhla sedmá. Celkově skončili hoši na šestém místě.

Mezi dívkami se prosadila především Julie Číhalová, která obsadila druhé místo v dálce a třetí v míčku. Ve štafetě doběhly dívky osmé (Lucie Kročová, Lucie Kočnarová, Natálie Bezděková a Nela Andrysová). Celkový počet bodů dívkám stačil na sedmé místo.

Výsledky z Přerova

Fotky z Přerova

Starší žactvo mělo své první kolo ve středu 17. května v Šumperku. Dívek v hranickém dresu se sešlo pět, hochů byl původně nahlášen stejný počet, bohužel nakonec jeli pouze dva. Z těchto dvou bodoval pro družstvo pouze Lubomír Bezděk, který doběhl šestý na třístovce, sedmý na stopadesátce a desátý na šedesátce. Petrovi Obloukovi se přes veškerou snahu body z koule a oštěpu vybojovat nepodařilo. Hoši skončili poslední šestí.

Z dívek nezůstala jediná bez bodu. Nejlépe se dařilo Adéle Dostálové, která byla druhá na osmistovce. Veronika Svobodová doběhla na stejné trati pátá a Kristýna Podjuklová sedmá. Terezie Kočnarová bodovala v běhu na 300m (šestá) a 60m (desátá). Tereza Zápotocká vybojovala jeden bod za desáté místo v běhu na 100m překážek. Do štafety na 4x60m se z těchto dívek nezapojila pouze Kristýna Podjuklová, děvčata doběhla šestá, stejné pořadí jim patří i v hodnocení po prvním kole.

Výsledky z Šumperku

Fotky z Šumperku

Přípravky vyjeli na první kolo ve čtvrtek 18. května rovněž do Šumperku. Hoši jeli pouze čtyři, zato dívek vyrazilo deset. Obě družstva skončila na chvostu osmičlenného startovního pole, ale mládež v hranickém dresu se opravdu snažila a bojovala o každou setinu, o každý centimetr. Mezi hochy byl hlavní postavou hranického týmu David Karola, který obsadil třetí místo v hodu medikem a šestá místa v běhu na 800m a skoku z místa. Mezi dívkami na body dosáhly Tereza Haitlová za osmé místo ve skoku z místa a Vera Vítková za deváté místo v dálce. 

Výsledky z Šumperku

Fotky z Šumperku