Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přípravky zakončily letošní sezónu v Olomouci

28. 6. 2016

Posledním třetím kolem byla ve středu 22. června zakončena letošní Krajská soutěž družstev atletických přípravek. Po prvním kole v Šumperku, druhém v Prostějově se nyní sešly děti ročníků narození 2005,06 a 07 v Olomouci. Hranický oddíl měl přihlášena družstva hochů i dívek.

Po létech, kdy na závody jezdilo pouze pár jednotlivců, letos konečně začalo jezdit více mladých atletů v hranickém dresu. Apel na rodiče zafungoval a konečně hranický tým vypadá jako družstvo. Na posledním kole dokonce mohl postavit hned tři dívčí štafety, což v dřívějších letech nebylo možné. Konkurence v Olomouckém kraji je veliká, i přes omezení ročníků jsou disciplíny stále obsazenější a je velmi těžké se prosadit. Je vidět, že o mládežnickou atletiku je v kraji stále větší zájem. V soutěži startovalo po devíti týmech hochů i dívek.

Mladí atleti z oddílu SK Hranice se snažili, co mohli. Bohužel na lepší než sedmé místo mezi dívkami a osmé mezi hochy to nestačilo. Je však potřeba všechny pochválit, ostudu rozhodně neudělali. Pogratulovat je potřeba hlavně medailistům v jednotlivých disciplínách. Na prvním kole druhá a na druhém kole třetí v hodu míčkem skončila Hana Klanicová. Na třetím kole už se jí tak nedařilo, ale skvěle ji zastoupila Barbora Odstrčilová, která míček v Olomouci vyhrála. Doplňkovou disciplínu, hod gumovým diskem, na třetí kolo hraničtí závodníci výborně natrénovali, protože zde bodovali hned tři hoši (v každé disciplíně boduje prvních deset závodníků). Matouš Adámek byl dokonce třetí. Hodně body pro družstvo přispěla dále Lucie Kročová nebo Jakub Bitter. I ostatním mladým hranickým atletům, kteří pravidelně jezdili na závody moc blahopřejeme k výkonům a už teď se těšíme na příští ročník.

Výsledky 1. kola

Výsledky 2. kola

Výsledky 3. kola