Jdi na obsah Jdi na menu
 


Posledními letošními halovými závody byly víceboje

31. 3. 2015

Závěr letošní halové sezóny obstaraly Oddílové víceboje, které pořádají atleti SK Přerov v olomouckém tunelu. V neděli 22. března na tuto přátelskou akci vyjeli i tři atleti z Hranic.

Návrat k závodní činnosti po mateřské pauze si prožila Klára Úlehlová. Hlavní cíl, přeběhnout první disciplínu (60m překážek) na tři kroky a nic si u toho nezlomit, se jí povedl, takže zbytek disciplín pětiboje už mohla jít uvolněně. Výkony odpovídaly délce závodní pauzy. Velmi spokojená však mohla být po osmistovce, kterou běžela stejně jako před mateřskou přestávkou. Říká se, že se ženám po dítěti zvyšují vytrvalecké schopnosti, něco na tom asi bude.

Mezi dorostenci v sedmiboji startoval Adam Orava. Adam měl sice v zimě delší tréninkový výpadek způsobený bolestí kolene, ale na víceboje se těšil. Radost mohl mít hlavně z překážek, kde si zaběhl nový osobní rekord 9,36s, byť je běžel podruhé v rozmezí asi deseti minut. Pořadatelé totiž poprvé postavili jednu řadu překážek na špatné značky, hoši se tak divili, že předposlední mezera jim vyšla na dva kroky, poslední na čtyři. Hlavně, že se nikdo nezranil, naštěstí Adam zvládá překážky na obě nohy. Celkový výkon 3228 bodů je sice zhruba o sto bodů horší než jeho osobní rekord z loňska, ale na těchto závodech o trhání osobních výkonů nešlo.

Třetím do hranické party byl mezi muži Petr Havránek. Petr tomu v zimě v tréninku také nedal tolik, jak by si představoval, skloubit práci, dálkové studium, starost o potomka a nepočítaně zájmů je přeci jen docela náročné. Osobní rekord si vytvořil v kouli (7,01m), překážky za 11,15s také nebyly špatné. Zbylé výkony spíše slabší průměr. Tomu odpovídal i celkový bodový součet 2233 bodů.

 

Výsledky