Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podjuklová a Kročová medailistkami z Mistrovství ČR veteránek v půlmaratonu

6. 5. 2019

Řádnou porci naběhaných kilometrů už mají letos za sebou vytrvalkyně z atletického oddílu SK Hranice Iva Podjuklová a Zuzana Kročová. Oběma se na závodních tratích vede výborně.

Iva Podjuklová na jaře především objížděla závody Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje, které bývají prakticky každý víkend, a do toho se připravovala na maraton. Ten letos absolvovala v neděli 14. dubna na pobřeží Jadranu v rámci závodu 6. Istrski maraton. Formu načasovali spolu se svým trenérem Ondřejem Němcem výborně, závod dokončila ve skvělém čase 3:36:10, což byl nejenom výrazný osobní, ale i oddílový rekord.

To Zuzana Kročová sice nezávodí tak často, ale to jí rozhodně neubírá na kvalitě výkonů. V poslední době se představila například v sobotu 13. dubna na Veřovské desítce. Její trenér Vladimír Chytil byl jistě spokojený s celkovým druhým místem své svěřenkyně a časem 41:21.

Obě hranické vytrvalkyně se pak potkaly v pátek 19. dubna na Hanáckém půlmaratonu. Závod byl zároveň pořádán jako Mistrovství Moravy a Slezska v půlmaratonu a také Mistrovství ČR veteránů v půlmaratonu. Profil trati a fakt, že se běží za "plného provozu" olomouckého parku a závodníci se tak musí vyhýbat chodcům, rychlým časům moc nepřeje. Přesto se Zuzana Kročová vyhecovala k dobrému času 1:33:47, třetímu místu celkově, druhému místu v rámci Mistrovství Moravy a Slezska a stejnému umístění na Mistrovství ČR veteránek kategorie 40-44.

To Iva Podjuklová si po maratonu neodpočinula ani týden a únava byla znát. S časem 1:46:07 spokojená nebyla, ale s vítězstvím na Mistrovství ČR veteránek 45-49 rozhodně ano. Osmé místo celkově a páté místo na Moravě také nejsou špatné. Nyní se Podjuklová musí rychle přeorientovat na kratší distance, jelikož ji ji čeká 30. 5. - 2. 6. Mezinárodní běžecký desetiboj v německé Sömmerdě.

Obě závodnice jsou zároveň velkými oporami hranického družstva žen, které startuje ve II. lize (skupině D), první kolo je čeká již v sobotu 18. května na domácí půdě, start závodů je v 9,30, poslední disciplína (štafeta) je naplánována na 15,00 hodin. Všechny tímto srdečně zveme.