Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Vašinová čtvrtá na Mistrovství ČR do 22 let

31. 8. 2010

Poslední prázdninový víkend patřil jako každý rok v atletickém kalendáři šampionátu České republiky do 22 let. Z hranického atletického oddílu se této prestižní akce zúčastnila běžkyně Petra Vašinová. Závodila na své nejsilnější trati 800m a podařilo se jí vybojovat skvělé čtvrté místo.

Na start letošní „půlky“ se postavilo deset atletek, vzhledem k tomuto nižšímu počtu se běželo rovnou finále. Petra se svým časem řadila do širšího okruhu kandidátek na jednu z medailí. Ovšem zlato bylo v podstatě předem zabrané hodonínskou závodnicí Sylvou Škabrahovou, stříbrnou z Mistrovství ČR dospělých. Ta se taky hned po startu ujala vedení. Petra se po seběhu zařadila hned za ní, první kolo probíhala v mezičase 64s. V zatáčce se však před ní dostaly dvě závodnice, první trojce si pak vypracovala menší náskok. Petra dovedla zbytek startovního pole až do cílové rovinky, kde se na její úroveň dotáhly dvě závodnice. Petra však jejich nápor odrazila a čtvrté místo uhájila. Medaile jí tentokrát unikla o vteřinu a čtvrt. Zaběhla si ovšem nejlepší čas letošní sezóny 2:14,14min., což je její druhý nejlepší výkon vůbec, od osobního rekordu vzdálený pouhé půl vteřiny.

V kategorii atletek do 22 let bude závodit ještě dva roky. Po letošní náročné sezóně si nyní Petra konečně vybírá zaslouženou dovolenou. Gratulujeme ke kvalitním výkonům a přejeme spoustu úspěchů v dalších sezónách i ve studiu na vysoké škole, kam Petra nyní nastupuje.

 

Celkové výsledky najdete zde