Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pavel Gadas Mistrem Moravy v dálce

22. 9. 2010

Výbornou formu potvrdili mladší žáci atletického oddílu SK Hranice. Z Mistrovství Moravy a Slezska mladšího žactva, které se konalo v neděli 19. září ve Znojmě, přivezli čtyři medaile. Kompletní sbírku medailí vybojoval velký talent Pavel Gadas, pro tu čtvrtou si doběhl Kryštof Kučera.

Pavel si nejlépe vedl v dálce, i když cestu za zlatem si lehce zkomplikoval. První dva pokusy přešlápl, zbýval mu tedy jeden pokus, aby potvrdil, že do užšího finále rozhodně patří. „Zajišťovací“ pokus byl nakonec vítězný, výkonem 497cm výrazně odskočil zbytku startovního pole a suverénním způsobem zvítězil. Stříbrnou medaili vybojoval Pavel v běhu na 60m. Již v rozběhu si posunul osobní rekord na výborných 8,13s. Ve finále pak zaběhl čas 8,16s, který mu zajistil druhé místo. Bronz Pavel přidal z běhu na 150m také v osobním rekordu 20,08s.

K běhu na 800m nastoupil Kryštof Kučera. Po startu se nikomu nechtělo závod táhnout, tak se této nevděčné role zhostil Kryštof. Vedl prvních 500m, pak se ovšem před něj dostali dva závodníci a tak doběhli až do cíle, bronzovou medaili si Kryštof pohlídal. Výsledný čas 2:41,69 min. znamenal osobní rekord.

Další tři hoši se sice ve svých disciplínách neprobojovali na stupně vítězů, i tak se ale za svůj výkon rozhodně nemusí stydět. Vojtěch Podjukl vybojoval výborné šesté místo v závodě na 1500m, když se mu podařilo posunou osobní rekord na 5:24,83 min. K běhu na 300m nastoupil Adam Orava, časem 50,77s obsadil třinácté místo. Matěj Haša se ve skoku dalekém pral s rozběhem, výkonem 413cm nakonec obsadil jedenáctou pozici. Nastoupil také na hladkou šedesátku, kde bral za osobní rekord 8,90s dvacáté místo. K závěrečné štafetě na 4x60m již hoši kvůli zranění nenastoupili.

Na největších závodech letošní sezóny se tedy mladší žáci SK Hranice představili na výbornou. Čtyři medaile jsou skvělým úspěchem a velkým příslibem do budoucna.

 

Fotografie najdete zde