Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslavenec

3. 10. 2018

To může být meniskus… jindy na Vsetíně v čekárně ortopedie MUDr. Roberta Dostála, CSc., kterou před lety převzal jeho syn, jsem třeba mezi pacienty slyšela: Ty máš problém s tenisovým loktem? Ano, spousta sportovců a hodně Hraničáků za ním do Vsetína jezdila. Pojem - kterému nikdo neřekl jinak než - ROBIN.

I když se v Hranicích nenarodil, přesto se na čas staly jeho domovem. Vyrůstal v „Čaputce“. Absolvoval i hranické Gymnázium a zůstala mu tu spousta kamarádů, z nichž už mnoho nežije: třeba Emil NOVÁK, Vojta ZÍMA, Jan ZOHORNA, Ladislav JANDA a jistě i další. A právě ze školy si ho pamatují i mladší gymnazisté. Nejvěrnějšího kamaráda a spolužáka v jedné osobě Laďu má však v hranickém Domově seniorů, v Praze pak žijí další…

O jeho oblíbenosti svědčí i fakt, že po Listopadu byl zvolen poslancem Parlamentu ČR. Robin býval nadšeným sportovcem, symbiózou mu byla atletika a házená. Tu hranickou podporoval i v dospělosti, kdy sem jezdil fandit kamarádům… Sportovec tělem i duší (na Vsetíně hrával tenis) se v těchto dnech dožívá krásných 90ti let. Se zdravím je to horší, o to více mu ho přejme.

Hana Dostálová