Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obě družstva mužů drží nadějné pozice

14. 6. 2016

Třetí kolo atletických ligových soutěží proběhlo v sobotu 11. června. Prvoligové týmy vyrazily do Třince, druholigové se sešly v Hranicích.

Mise splněna. Tak by se daly stručně charakterizovat výsledky třetího kola I. ligy. Hranických borců bylo jen deset, přesto porazili Zlín a upevnili si šestou pozici. Odstup od pátého místa byl nepřekonatelný. Stejně to vypadá i v průběžném bodování. Vítr byl přívětivý, organizace domácích skvělá, dojem pokazil snad jen déšť během skoku vysokého (v Třinci prostě prší pokaždé), který nenechal výškaře naplno předvést, co umí.

František Kunovský měl dobrý den. Druhá místa na obou sprintech a finiš ve štafetě. S takovým základem se hned lépe začíná. Vojta Podjukl testoval rychlostní vytrvalost na 1500m a bylo z toho druhé místo v novém osobním rekordu. Jarda Velčovský se v kouli na třetí pozici a vrzích blízkých 14,5 m docela slušně zabydlel a opět o něco málo posunul svůj osobák. Vytrvalec Václav Bitala si vyzkoušel „sprinterský trojboj“. Náročné kombinace se ani trochu nezalekl a jak s trojkou (čtvrté místo), tak s 1500m (šesté místo) i se čtyřstovkou ve štafetě se vypořádal se ctí. Adamu Oravovi se výkony tentokrát nejspíš moc nelíbily (tréninkový výpadek zaviněný nemocí je stále znát), ale šesté místo na dlouhých překážkách a sedmé ve výšce svou váhu měly. Podobně jako Svaťa Uvízl (ten skončil osmý na krátkých překážkách a devátý v trojskoku) navíc absolvoval i obě štafety. Denis Slavík se větší konkurence nezalekl a vybojoval šesté místo v kladivu. Na Zbyňka Šebestu tu pak zbylo místo osmé, podobně, jako na Zbyňka Čecha v trojskoku (ten navíc desátý ve výšce - koleno stále zlobí). Unavený Valdemar Matuška absolvoval kromě tyče (desátý) i dálku a štafetu.

Čtvrté a poslední kolo I. ligy proběhne předposlední srpnový víkend v Olomouci. Hraničtí se opět pokusí vybojovat minimálně šesté místo v kole a udržet tím za sebou Zlín.

Druholigový tým mužů zastihlo 3. kolo v zatím nejslabší sestavě. Přítomní dělali, co mohli, ale lépe, než na třetí místo v kole to nestačilo. Naštěstí měli dostatečný náskok z prvních dvou kol a tak v celkovém pořadí stále vedou s pěkným náskokem tří hlavních bodů před Karvinou a Šumperkem. Počasí nám opět umožnilo slušně si zazávodit. Sice bylo většinou pod mrakem a chvíli i mírně sprchlo, ale bylo příjemné teplo a ani vítr nezlobil.

Body hraničtí borci tentokrát brali víceméně rovnoměrně (s výjimkou výšky a chůze) všude. Opět žádnou disciplínu nevyhráli. Králem druhých míst byl navzdory bolavému svalu na krku Pavel Kukla (koule, disk), navíc třetí v kladivu. Nasbíral nejvíc bodů a vede i celkové pořadí. Lukáš Bobák skočil druhý v kladivu, přidal čtvrté místo v disku a páté v kouli. Na bronzovou příčku krásným dlouhým spurtem ála Borzakovský doběhl Petr Skřivánek na osmistovce. Čtvrtá místa vybojovali mírně nastydlý Tomáš Dvořák (osobák na dlouhých překážkách), dále sedmý v trojskoku, a Václav Žabíček ve steeplu. Pátí skončili Vojtěch Vávra na 200m (k tomu sedmý na 400m a osmý na 100m), Tomáš Černý v dálce a Vladislav Kaspar v tyči. Dvě šestá místa vybojoval spolehlivý David Rotrekl (110m př. a oštěp), po jednom pak Tomáš Vašíček (100m), dál sedmý na 200m a osmý v dálce, a Petr Uhlíř (dálka). Vytrvalec Rosťa Kolář si zkusil něco rychlejšího, než na co se nyní zaměřuje a na 1500m doběhl desátý. Nejblíž k prvenství měla sprinterská štafeta Dvořák, Vávra, Vašíček, Uhlíř. Pouhé 2 setiny (ty předávky byly opravdu hodně na jistotu) ji odsunuly na druhé místo. I tak to ale byl strhující závod.

Ženy se také sešly v zatím nejslabší sestavě pouhých osmi závodnic a na výsledku to bylo znát. V kole obsadily čtvrtou příčku a na stejnou pozici spadly i v celkovém pořadí.

Nejvíce bodující závodnicí kola se stala Michaela Kasparová, která ovládla tyč ve velmi pěkném výkonu 280cm, navíc v kladivu obsadila třetí místo. Svou disciplínu vyhrála také oštěpařka Agáta Šoborová. Adéla Šnobelová obsadila druhé místo v kladivu a třetí v disku. Velmi pěkně se představila Adéla Zdražilová, při svém prvním závodě na 400m přek. obsadila druhé místo, navíc přidala čtvrtí místo ze stovky. Třetí na krátkých překážkách doběhla Michaela Hynčicová. Klára Úlehlová limitovaná bolavou achilovkou tentokrát dala přednost vrhačským disciplínám a bylo z toho třetí místo v kouli a páté v kladivu. Pěkné body přidala i Jitka Svobodová za čtvrté místo na dlouhých překážkách, páté v oštěpu a šesté v krátkých překážkách. Štafeta na 4x100m ve složení Svobodová, Šoborová, Birnbaumová a Zdražilová byla bohužel diskvalifikována za přeběhnutí překávkového území.

Nyní následuje prázdninová pauza. Poslední kolo se bude konat 3. září v Šumperku. Snad se hranické týmy sejdou v plném počtu a budou bojovat o co nejlepší umístění.

Výsledky z Třince

Výsledky z Hranic