Jdi na obsah Jdi na menu
 


O pořadí ve II. lize mužů rozhodne až poslední kolo v Hranicích

13. 7. 2010

Třetí kolo II. ligy mužů a žen proběhlo v sobotu 3. července stejně jako druhé kolo v Šumperku. Krásné slunečné a téměř bezvětrné počasí dopomohlo k rekordní bodové žni hranického družstva mužů. Výkon přes 200 bodů v kole však nestačil na domácí. V Šumperku tedy Hranice skončili druhé. Ovšem celkové výsledky po třech kolech ještě nejsou jasné. Družstvo domácích totiž nejspíš udělalo chybu v nasazení počtu závodníků. Po protestech a následných kontraprotestech tedy ještě nevyšly oficiální výsledky. Družstvo mužů SK Hranice je však zcela jistě první nebo druhé pouze o pomocné body. Čtvrté a zároveň poslední kolo základní části proběhne na stadioně v Hranicích v sobotu 21. 8.

I tentokrát mělo družstvo mužů rezervy. Chyběli z hodně bodujících Mráz, Košař, Polášeka a Šigut. Částečně zastoupit se je podařilo Hegarovi, Žabíčkovi, Křivovi a Josefu Sýkorovi. Navíc pomohl i přes mírnou zdravotní indispozici Droščák.

Vítězství v disciplínách se podařilo vybojovat pět. Celkově nejvíc bodující člen družstva Pavel Kukla se opět radoval dvakrát (koule, disk). Zbyněk Čech – nejlepší sběrač bodů v kole k prvenství v trojskoku přidal dvě stříbra (dálka a výška). Radek Masař tentokrát pouze suverénně vyhrál překážky, na 200 m skončil třetí. Ondrej Jurčák stylem start – cíl opanoval 1500 m, na půlce bral po souboji na šachovnici stříbro. Jan Dostál obsadil v nejkratším sprintu druhou pozici, když teprve cílová fotografie při stejném čase prvenství přiřkla Lehnertovi z Olomouce. Druhý skončil v kladivu Zbyněk Moc, Zbyněk Šebesta ve stejné disciplině tentokrát o stupínek níže. K výčtu pomyslných medailí je třeba zmínit ještě druhé místo štafety 4*100 (Čech, Vaňo, Dostál, Masař) a nečekané, ale o to příjemnější „bronzy“ Ondřeje Hegara (dálka) a Petra Vaňa (110 mpřek.).

Družstvo žen opět vyrazilo na ligu v pouhé pětici. Vyhrát svou disciplínu se podařilo Kláře Úlehlové na hladké čtyřstovce v kvalitním čase 59,29s. K tomu ještě přidala třetí místo na stejně dlouhé trati s překážkami a čtvrté na stovce překážek. Eliška Káňová obsadila druhé místo na stovce a třetí na dvojnásobné trati. Jana Olšová vybojovala stříbro v oštěpu a páté místo v kouli. Body přidala Zdeňka Tvrdá za dvě čtvrtá místa (800m a 1500m). Martina Kopecká doběhla na stovce šestá. Celkově družstvo žen skončilo na čtvrtém místě.

Nyní atlety čekají krátké prázdniny a již 21. 8. se sejdou v Hranicích na rozhodujícím posledním kole. Přijďte tedy hranické družstvo mužů podpořit v boji o vítězství v základní části II. ligy.

 

Výsledky z Šumperku najdete zde

Fotografie najdete zde