Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na okresních přeborech byly k vidění zajímavé výkony

27. 4. 2016

Ve čtvrtek 21. dubna se velká skupina převážně mladších hranických závodníků zúčastnila Okresních přeborů v Přerově. Dříve velmi prestižní závody mají nyní spíše tréninkový a kontrolní charakter. Medaile a tituly Okresních přeborníků se již dlouho neudělují, všechny kategorie ve většině disciplín startují současně. Možná i proto se spousta mladých atletů vedle těch starších vybičuje k velmi slušným výkonům.

Prakticky pro všechny startující to byly letošní první závody na dráze. Osobní rekordy padaly jako na běžícím pásu. Velmi pěkně se představil mladší žák Lukáš Kobliha. Svou rychlost otestoval na šedesátce a byl z toho čas 7,79s (v protivětru), že nemá problém i s delší distancí předvedl na osmistovce (2:26,80min.), čímž překonal letitý oddílový rekord své kategorie. Osobní rekord na stejné trati si vytvořil i Ladislav Procházka (2:42,33min.), až později se ukázalo, že to zvládl i se zlomeninou ruky, kterou si přivodil při pádu v rozcvičování.

Osmistovka je momentálně asi nejoblíbenější disciplínou hranického mladšího žactva. Děvčata běžela také velmi slušně - Adéla Dostálová 2:41,74min., Veronika Svobodová 2:45,21min., Kristýna Podjuklová 2:49,14min. Za velmi rychlé dlouhé sprinty je třeba pochválit Terezii Kočnarovou, která běžela stopadesátku za 22,10s a dvojnásobnou trať za 47,81s. Dorostenka Adéla Zdražilová si vyzkoušela svou rychlost na šedesátce a byl z toho osobní rekord 8,61s. Také ostatní hraničtí atleti se snažili reprezentovat svůj oddíl na nejvyšší úrovni. Na začátku nové sezóny předváděli velmi slibné výkony. Do dalších závodů přejeme mnoho úspěchů.

Celkové výsledky