Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na druhém kole ligy chyběly oběma družstvům opory

11. 6. 2019

Druhé kolo atletické II. ligy mužů a žen proběhlo v sobotu 8. června v Olomouci. Pro obě hranická družstva to nebylo kolo zrovna vydařené, muži i ženy se potýkali s absencí některých opor.

Když chůzi pro druhé kolo kvůli nachlazení musel vynechat jistý dodavatel 11 bodů pro družstvo mužů Rosťa Kolář, ještě to nevypadalo tragicky. Že si při tréninku ublíží zkušený Zbyněk Čech, to už cosi naznačovalo. Astma zkosilo obětavého Petra Havránka, takže už na závody jel hranický tým dost oslaben. Ráno bylo nádherné, skoro letní, avšak pouze do začátku závodů. Pak se zatáhlo, začalo chladně a dost silně foukat a z idyly se stalo utrpení. I pro družstvo. Ladislav Koutný ulil start na velmi slabě obsazených krátkých překážkách. Adam Orava nezaložil v trojskoku. Vojtěcha Vávru a Karla Brychtu odstavila po jedné disciplíně svalová indispozice. Prostě noční můra vedoucího družstva Vladislava Kaspara.

A tak svůj obvykle vysoký standard odvedli pouze ti nejzkušenější - Pavel Kukla (třetí v disku a kladivu, pátý v kouli), Zbyněk Šebesta (druhý v kladivu) a Petr Skřivánek (šestý na osmistovce, sedmý na čtyřstovce). Adam Orava vybojoval bronz ve výšce, v dálce skončil devátý. Ladislav Koutný si vylepšil osobní rekord na 400 m překážek, kde skončil pátý. Za zmínku stojí i šesté místo Vojtěcha Vávry na dvoustovce a sedmé Karla Brychty v dálce. Velmi pěkně se s oběma sprinterskými starty vypořádal Tomáš Vašíček, (osobní rekord na 200 m), byť tentokrát těsně za bodovanými pozicemi. Ke kladům patřil i odvážný a obětavý první úsek čtvrtkařské štafety v podání Lubomíra Bezděka (společně se Skřivánkem, Oravou a Koutným pátí). Vladislav Kaspar byl devátý v tyči.

Ve druhém kole obsadilo družstvo mužů SK Hranice páté místo. Tabulku po dvou kolech vede družstvo Vítkovic, následované Olomoucí. Pořadí na třetí až šesté pozici při stejném počtu hlavních bodů určují body vedlejší a těch má nejvíc Šumperk. Hranice drží čtvrtou příčku před Havířovem (o půl bodu) a Přerovem. Následující dvě kola tedy budou velmi napínavá.

Ženám se na druhém kole vedlo hůře. Devět závodnic v hranickém dresu dělalo, co mohlo, ale absence v některých disciplínách byla znát. Družstvu chyběly vytrvalkyně na nejdelší distanci (5000 m) a také technické disciplíny.

Nejvíce body přispěla vedoucí družstva Klára Úlehlová, která obsadila čtvrté místo na dlouhých překážkách, páté na krátkých překážkách a osmé na hladké čtyřstovce. Adéla Dostálová doběhla druhá na osmistovce a pátá na poloviční trati. Jedinou hranickou vítězkou disciplíny byla ne ještě zcela zdravá Adéla Zdražilová, která ovládla čtyřstovku překážek, chvíli na to se protrápila patnáctistovkou (osmá). V této disciplíně se sympaticky představil benjamínek družstva Zuzana Slobodová, která doběhla šestá.

Jitka Svobodová zvládla krátké překážky na osmé místo. Její jmenovkyni Veronice se individuální start na osmistovce příliš nevyvedl, když finišovala devátá (navíc v oštěpu desátá). O jedno místo za ní doběhla Tereza Indruchová. Dlouhou štafetu, ač limitována zraněním, rozběhla Adéla Zdražilová, Veronice Svobodové se se štafetovým kolíkem v ruce běhá podstatně lépe, svůj úsek zaběhla výborně, Klára Úlehlová o jedno místo štafetu potáhla a Adéla Dostálová ve finiši doběhla pro stříbro.

Ve druhém kole skončily hranické ženy až sedmé, celkově po dvou kolech drží šesté místo a baráž se jim výrazně vzdálila. Třetí kolo proběhne 22. června v Šumperku. Doufejme, že se obě hranická družstva sejdou v co nejsilnějších sestavách.

Výsledky

Fotky