Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladší žačky poměřily síly s krajskou konkurencí

19. 2. 2019

Druhá část Krajských přeborů mladšího žactva proběhla v pátek 15. 2. v Olomouci. Zatímco v první části Krajských přeborů v půlce ledna v Ostravě bojovali mladší žáci a žákyně o medaile na tratích od 150m dále, v Olomouci se utkali o cenné kovy ve sprintech a technických disciplínách.

Z hranického oddílu se zúčastnily čtyři mladší žákyně a dvě starší žákyně, které startovaly mimo soutěž. Pro všechny hranické mladší žákyně to byl první start ve specifické olomoucké hale, navíc tři z nich jsou mladší žákyně teprve prvním rokem, sbíraly tedy hlavně zkušenosti. Žádné z nich se ve své disciplíně nepodařilo probojovat do první desítky, uvádíme tedy pouze výkony bez pořadí. Marie Kročová si v hale poprvé vyzkoušela osmistovku a byl z toho výkon 3:08,03 min, šedesátku pak zaběhla z 9,31 s. Tereza Haitlová absolvovala náročný trojboj, úvodní osmistovku zaběhla za 3:09,90 min, šedesátku zvládla za 9,90 s a do dálky skočila 298 cm. Šedesátku v čase 10,23 s finišovala Leona Stržínková, do dálky pak skočila 295 cm. Sofie Šváčková doběhla 800 m v čase 3:36,76 min a 60 m za 11,12 s.

S přáním zlepšit si dosavadní letošní výkony ve svých disciplínách vyjely do Olomouce i starší žákyně Julie Číhalová a Barbora Odstrčilová. Dálkařka Číhalová se svému letošnímu nejlepšímu výkonu přiblížila na jeden centimetr, z Olomouce si odvezla výkon 492 cm. Vrhačka Odstrčilová za svým "letošňákem" zaostala o 28 cm. Tříkilogramová koule z její ruky přistála na metě 10,12 m.

Výsledky