Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladší žáci závodili v Prostějově

21. 9. 2015

Poslední kolo družstev a zároveň Krajský přebor mladšího žactva proběhl ve středu 26. září v Prostějově. Hranický oddíl měl sice do soutěže přihlášena družstva mladších žáků i žákyň, ale závodů se zúčastňoval jen minimální počet atletů. Na první kolo nejeli vůbec, jelikož kolidovalo s Čokoládovou tretrou pořádanou v Hranicích.

Do hranického oddílu sice chodí poměrně slušný počet mladších žáků, ale jakmile dojde na závodění, někteří dávají přednost jiné činnosti. Je to škoda, na družstvech tak ani nemůžeme postavit štafetu, která vždy posilovala týmového ducha. Na prostějovské kolo to nebylo jiné. Dívky vyrazily na závody tři, hoši pouze dva. Obě družstva tak pochopitelně skončila na posledních šestých místech.

Dvě hranické závodnice se představily na osmistovce. Veronika Svobodová doběhla na pěkném sedmém místě v čase 2:54,64min., Kristýna Podjuklová finišovala osmá za 2:56,89min. Verča si k běhu přibrala ještě míček, kde skončila desátá (34,95m). Kristýnka navíc běžela třístovku za 58,27s. Třetí do party byla Tereza Zápotocká, která běžela 60m překážek za 14,07s a stopadesátku za 24,76s. Oba dva hraničtí mladší žáci si vybrali vrhačské disciplíny. Martin Vavřík vrhal koulí a obsadil šesté místo (7,32m), Petr Oblouk házel míčkem a výkon 41,03m mu vysloužil rovněž šestou pozici. Oba si k tomu zaběhli ještě šedesátku, Martin ji zvládl za 9,24s (deváté místo), Petr za 10,65s.

Celkové výsledky

Fotografie