Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladší žáci ukončili soutěž družstev s Prostějově

24. 9. 2013

Třetí a zároveň poslední kolo Krajské soutěže družstev mladšího žactva proběhlo v úterý 17. září v Prostějově. Poslední kolo bývá vždy hodnoceno i jako Krajský přebor jednotlivců. Mladí hraničtí atleti si z něj sice neodnesli žádné medaile, ale odměnou mnohým byly pěkné osobní rekordy.

Hraničtí sbírali především šestá místa, povedlo se jim to hned třikrát. Šestý doběhl Tomáš Dvořák v závodě na 150m, k tomu ještě sedmý na šedesátce s překážkami a osmý na třístovce. Šesté místo vybojoval Martin Závora na osmistovce v novém osobním rekordu 2:49,34min. Tito dva závodníci však byli v Prostějově jediní členové družstva. Hoši tak v posledním kole i celkově obsadili až sedmou pozici. Nejvíce bodujícím za všechny tři kola se stal Tomáš Dvořák.

U děvčat byl scénář podobný, za družstvo mladších žákyň nastoupily v Prostějově tři závodnice. Šesté místo v běhu na 300m vybojovala Nikol Benešová, na poloviční trati pak doběhla desátá. Na stopadesátce se dařilo Tereze Birnbaumové, která doběhla sedmá v novém osobním rekordu 23,64s. Třetí do party byla Adéla Zdražilová, která kvůli bolesti achilovy šlachy nastoupila pouze k hodu míčkem, kde vybojovala desáté místo. I tak se Adélka stala nejvíce bodující hranickou závodnicí s součtu všech třech kol. Celkově družstvo dívek obsadilo osmé místo.

 

Celkové výsledky z Prostějova