Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí hraničtí atleti porovnali síly s republikovou konkurencí v krosu

2. 4. 2019

Krosový šampionát mládeže bývá tradičně, co se týká konkurence, velmi "našlapaný". Ne jinak tomu bylo i letos. Mistrovství ČR v krosu dorostu, staršího a mladšího žactva se konalo v sobotu 30. března v Mladé Boleslavi. Do nádherného lesoparku Štepánka zavítal krosový šampionát už podesáté. Český atletický svaz v posledních letech rozdělil krosový šampionát na dvě části, mládež soutěží vždy na jaře, junioři a dospělí na podzim.

Mezi 545 závodníky z 98 oddílů se představilo i pět závodníků v dresu SK Hranice. V kategorii dorostenek měla hranická atletika trojnásobné zastoupení. Na trať tří kilometrových okruhů s převýšením 10m na kolo vyrazilo celkem 54 závodnic. V kvalitní konkurenci spousty medailistek z mistrovských závodů se z hranického oddílu vedlo nejlépe Adéle Dostálové, která obsadila 18. místo (12:04), Kristýna Podjuklová doběhla 24. (12:16) a Veronika Svobodová 39. (12:51). Všechna tři děvčata jsou v kategorii dorostenek teprve prvním rokem.

Hoši z hranického oddílu zvolili oba stejnou taktiku, začít vzadu a pomalu se prokousávat startovním polem dopředu. Starší žák Ondřej Glet se v 93 členném startovním poli prokousal až na 53. místo, tři kilometry zvládl za 11:45. Mladší žák David Karola se mezi 81 závodníky posunul na 59. místo, dva kilometry zaběhl za 8:19. Oba ale mají na lepší umístění, po získání více zkušeností na to jistě přijdou.

Výsledky 

Fotky