Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí atleti zakončili Běžecký pohár ve Šternberku

7. 10. 2011

Poslední závod Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje proběhl v neděli 2. října ve Šternberku v rámci závodu „Podzimní Kiosk“. Z Hranic se závodu zúčastnilo dvacet závodníků všech kategorií. Medaile tentokrát dovezli čtyři.

V kategorii nejmladších hochů (ročník narození 2004 a mladší) vybojoval zlato Tomáš Bartošík, na čtvrtém místě pak doběhl Jakub Hrazdil a na šestém Vít Bezděk. Kategorii přípravek hochů opět ovládl Lubomír Bezděk, Ondřej Dokoupil doběhl čtvrtý, Tomáš Macoun osmý. Ve stejné věkové kategorii dívek obsadila Hana Raptová čtvrté a Kristýna Podjuklová šesté místo. V početně velmi obsazené kategorii předžaček doběhla Adéla Zdražilová devátá, Lucie Bartošíková dvanáctá, Jana Dvořáková čtrnáctá a Tereza Birbaumová patnáctá. Mezi předžáky obsadil Jaromír Šenkeřík páté a Martin Závora desáté místo. Třetí medaili vybojoval Vojtěch Podjukl, který doběhl druhý v kategorii mladších žáků. Mezi mladšími žákyněmi pak doběhla Lucie Tomečková čtvrtá a Aneta Bartošíková šestá.

Na start hlavního závodu se postavili dva hraničtí atleti, Iva Podjuklová obsadila ve své kategorii druhé místo a Zdeněk Podjukl doběhl pátý mezi dorostenci. Na tomto závodě se původně měly rozdělovat poháry za celkové umístění v Běžeckém poháru dětí a mládeže, ale pořadatelé se rozhodli, že vyhlášení pojmou slavnostnější formou a celkové výsledky vyhlásí v listopadu za účasti zástupců Olomouckého kraje.

 

Výsledky závodu i další informace k Běžeckému poháru najdete na www.aksternberk.estranky.cz