Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí atleti vyzkoušeli víceboj

11. 10. 2016

Ve čtvrtek 29. září se sešli mladí atleti v Šumperku při Krajském přeboru mladšího žactva a přípravek ve víceboji. Oproti loňsku, kdy celé závody propršely, letos počasí atletice přálo a na výkonech to bylo znát. Konkurence v jednotlivých kategoriích byla veliká. Nejpočetnější startovní pole bylo v kategorii přípravek dívek, kterých startovalo 46.

Mladší žactvo mělo na programu pětiboj složený z běhu na 60m, dálky, 60m překážek, míčku a závěrečné osmistovky. Mezi mladšími žáky se představil pouze jeden závodník v hranickém dresu. Karel Brychta se konkurence nezalekl a obsadil velmi pěkné osmé místo za výkon 1112 bodů. Hranické mladší žákyně startovaly v trojici. Nejlepšího výkonu dosáhla Veronika Svobodová, která obsadila deváté místo v novém oddílovém rekordu 1976 bodů. Julie Číhalová skončila jedenáctá za 1892 bodů a Lucie Kočnarová 31. za 949 bodů.

Kategorie přípravek absolvovala čtyřboj - tedy stejné disciplíny pouze bez šedesátky překážek. V nejnabitější kategorii přípravek dívek měl hranický oddíl šestičlenné zastoupení. Nejvíce o sobě dala vědět Hana Klanicová, která skončila osmnáctá v novém oddílovém rekordu 1078 bodů a až se naučí, že osmistovka se neběhá sprintem, bude z toho ještě lepší výsledek. Další naše závodnice Vera Vítková, Veronika Spilková, Nela Andrysová, Lucie Kročová a Natálie Bezděková skončily ve druhé půlce startovního pole. Nejlepší z hranických hochů v kategorii přípravek byl David Karola, který obsadil dvacáté místo výkonem 492 bodů. Matouš Adámek byl pětadvacátý (461b.) a Vojtěch Krucina o dvě příčky za ním (443b.).

Celkové výsledky

Fotografie