Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí atleti sbírali medaile ve Šternberku

20. 4. 2010

V neděli 18. dubna proběhly ve Šternberku v rámci tradičního závodu Jarní Kiosk Krajské přebory v přespolním běhu. Po propršeném týdnu se na víkend udělalo konečně krásně a početná výprava mladých hranických běžců tak absolvovala příjemné sportovní dopoledne. V silném startovním poli se neztratili, se Šternberka dovezli pět medailí.

Nejlépe si vedla Simona Losertová, která po krásném finiši vybojovala titul Krajské přebornice v kategorii předžaček. Mezi předžáky si doběhl Jaromír Šenkeřík pro stříbro a Tomáš Dvořák pro bronz. Mladší žák Kryštof Kučera obsadil druhé místo, starší žák Zdeněk Podjukl třetí místo. I ostatním atletům se podařilo vybojovat cenné body do Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje, do kterého byl závod zařazen. Za zmínku stojí třeba čtvrté místo Kristýnky Podjuklové mezi nejmenšími dívkami nebo mladší žáci Pavel Gadas, Vojtěch Podjukl a Tomáš Pepernik, kteří se mezi mladšími žáky poskládali od čtvrtého do šestého místa.

Další závod Běžeckého poháru proběhne 22. května v Hranicích. Bude to první ročník Hranické míle, jediný závod poháru pořádaný na dráze. Do té doby ale mladí atleti nebudou zahálet, jelikož se pomalu rozbíhají soutěže družstev. Hranický oddíl letos postavil družstva přípravek hochů i dívek a družstva mladších a starších žáků.

Celkové výsledky najdete zde

Fotografie najdete zde