Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí atleti obhájili třetí místo v kraji

19. 6. 2009

    Ve čtvrtek 11. června proběhlo v Olomouci finále družstev atletických přípravek Olomouckého kraje. Hochům z atletického oddílu SK Hranice se podařilo navázat na skvělý úspěch z minulých let a opět vybojovat třetí místo. Hoši obsadili třetí místa již v prvních dvou kolech, měli tedy slušný bodový náskok před čtvrtým Šumperkem, ve finále bronzovou pozici jenom potvrdili. Dívky obsadili v celkovém hodnocení šesté místo.

 

    Nejpilnějšími sběrateli bodů pro družstvo byli Tomáš Pepernik (60m, dálka), Vojtěch Podjukl (800m), Adam Orava (dálka), Jiří Križan (míček), Jaromír Šenkeřík (800m), Adam Vinklárek (800m), štafeta na 4 x 60m se také pravidelně umisťovala na předních pozicích. I ostatní členové družstva přispěli menšími bodovými zisky. Byli to Ondřej Vrbka, Jiří Žurek, Kryštof Janáček, Ondřej Rabel, Tim Slimáček a Lubomír Bezděk. Hoši si právem z Olomouce odvezli pohár pro třetí nejlepší družstvo v Olomouckém kraji.

 

    Mezi dívkami nejvíce bodů v průběhu třech závodů sbíraly Simona Losertová (60m, dálka, míček), Karolína Klajná (60m, dálka) a Magdaléna Križanová (míček). Další body přidaly Kateřina Žurková, Aneta Bartošíková a Lucie Bartošíková. Děvčata ve finále sice obsadili krásné čtvrté místo, ale umístění z předchozích dvou kol, kde chyběly klíčové opory, je zařadilo celkově na pozici šestou.

     Někteří z těchto mladých sportovců s atletikou teprve začínají a poprvé startovali na velkých závodech na dráze. Byla to pro ně tedy spíše zkušenost do příštích let. V následující sezóně se atletický oddíl SK Hranice pokusí zabojovat o medailové pozice i v kategorii dívek. Trenéři tímto přejí nové nastupující generaci mnoho úspěchů a krásných chvil prožitých na atletickém stadioně.