Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mládežníci sbírali body do poháru

4. 4. 2016

Běžecký pohár dětí a mládeže Olomouckého kraje po úvodním díle v Prusinovicích pokračoval druhým závodem v Přerově a třetím ve Šternberku. Na obě akce vyjela početná výprava hranických běžců.

Závod v Přerově se konal v sobotu 26. března. Pořadatelé zrušili hlavní závod dospělých a startovaly pouze dětské kategorie. Nejmladší děti závodily na dráze, ti starší už probíhali náročnou trať přes travnaté valy v okolí stadionu. Hranický oddíl vybojoval dvě zlaté medaile zásluhou mladších žáků Adély Dostálové a Ladislava Procházky. Bronz ve stejné kategorii přidala Kristýna Podjuklová. Z dalších předních umístění jmenujme pátá místa Davida Karoly (přípravka hoši) a Terezy Mackové (starší žákyně), šesté místo Lucie Kročové (přípravka dívky) a sedmé místo Terezie Kočnarové (mladší žákyně).

Šternberský kros v sobotu 2. dubna se konal v místním parku. Trať je poměrně náročná, jelikož park leží ve svahu. Závod se pořádal zároveň jako Krajský přebor v krosu, letos na podzim se na stejné trati bude pořádat také Mistrovství Moravy a Slezska v krosu. Hraničtí atleti zde tentokrát sbírali bronzové medaile, vybojovali celkem čtyři. Třetí doběhli nejmladší děti Sophie Novosadová a Matěj Macháček, mladší žák Lukáš Kobliha a mezi ženami Klára Úlehlová. Páté místo přidal Ladislav Procházka (mladší žáci), šesté Kristýna Podjuklová.

Spousta dalších závodníků v hranickém dresu si také připsala body do Běžeckého poháru. Ten bude v sobotu 9.4. pokračovat čtvrtým závodem - 49. ročníkem Běhu vítězství v Hranicích.

Další informace o Běžeckém poháru najdete zde

Fotky z Přerova

Fotky ze Šternberku