Jdi na obsah Jdi na menu
 


Medailové hody na "dospěláckém" Mistrovství Moravy

13. 6. 2011

Celkem šest medailí v jednom dni vybojovali atleti z oddílu SK Hranice. Mistrovství Moravy a Slezska dorostenců, dorostenek, juniorů, juniorek, mužů a žen hostil v sobotu 11. června vítkovický atletický stadion. O čtyři stříbra a dva bronzy se postarali dva muži a dvě ženy.

Dvě stříbrné medaile vybojovala mezi ženami Klára Úlehlová. Klára se pomalu ale jistě přeorientovává z hladkých sprintů na překážkové běhy. V Ostravě doběhla na krátkých překážkách (100m přek.) druhá v novém osobním rekordu 15,90s. Na dlouhých „plotech“ (400m přek.) před sebou nechala také pouze jednu závodnici. Tentokrát výsledný čas znamenal i posunutí oddílového rekordu o plné dvě vteřiny na 64,73s.

Jedno stříbro a jeden bronz dovezla Petra Vašinová. Petra ještě v týdnu před Mistrovstvím Moravy absolvovala úspěšné, ale velmi náročné Akademické Mistrovství ČR. Únava z těchto závodů se na ní tedy mírně podepsala, i tak byla schopna vybojovat dvě medaile. Na trati 800m doběhla druhá v pěkném čase 2:16,83min. Na poloviční trati obsadila třetí místo za výkon 60,87s.

O další dva cenné kovy se zasloužili muži. Zbyněk Čech obsadil druhé místo ve skoku vysokém za výkon 180cm. Vrhač Pavel Kukla vybojoval bronzovou medaili v hodu diskem (40,72m).

Dvě nepopulární bramborové medaile se podařilo vybojovat Honzovi Dostálovi na krátkých sprintech. Na stovce byl čtvrtý za čas 11,40s, stejnou pozici obsadil i na dvoustovce (23,31s). Za oba výkony však zaslouží velkou pochvalu. Pochválit je potřeba také Lucii Albínyiovou, která doběhla šestá na stovce žen v pěkném čase 13,25s, bohužel vítr foukal těsně nad povolenou hranici, takže výkon se jí nebude počítat do tabulek. Osmé místo vybojovala na čtyřstovce dorostenek Tereza Kristová, Terka tuto náročnou trať běžela poprvé, což bylo na jejím výsledku znát, ale další závody a nové zkušenosti ji budou jistě posouvat stále dál k lepším a lepším výkonům.

 

Celkové výsledky