Jdi na obsah Jdi na menu
 


Medaile z Malé ceny Olomouce

13. 5. 2018

V úterý 8. května se hraničtí atleti vydali do Olomouce na 47. ročník Malé a Velké ceny města. Na dopolední Malé ceně pro žactvo se představila šestice mladých hranických závodníků. Odpoledne na Velké ceně pak změřili síly s kvalitní konkurencí dva muži a jedna juniorka.

Dvě disciplíny měl na programu starší žák Karel Brychta, v dálce zvítězil za 525 cm, šedesátku zaběhl za 8,05 s a skončil zhruba v polovině startovního pole. Zlato si pověsila na krk i Adéla Dostálová, která opanovala závod starších žaček na 800 m ve velmi pěkném čase 2:23,07 min. Ve stejném závodě skončila Veronika Svobodová devátá a Kristýna Podjuklová desátá. Mladší žák Ondřej Glet si posunul na stejné trati na 2:35,47 min., když doběh pátý. Mladší žákyně Barbora Odstrčilová vybojovala hned dvě medaile. V míčku obsadila druhé místo za 46,66 m. Následně nastoupila k vrhu koulí starších žaček, jelikož mladší žačky neměly tuto disciplínu vypsanou, těžším náčiním vrhla 8,26 m a obsadila třetí místo.

Na odpolední Velké ceně nastoupili ke skoku vysokému Adam Orava a Zbyněk Čech. Orava skočil 178 cm a obsadil osmé místo, Čech skončil za výkon 173 cm o jedno místo za ním. Dvoustovku si zaběhla Adéla Zdražilová a bylo z toho páté místo a čas 26,41 s.

Výsledky