Jdi na obsah Jdi na menu
 


Matyáš Řihák sedmý na Mistrovství ČR, Pavel Gadas třináctý

26. 2. 2013

Poslední únorový víkend 23. – 24. 2. pořádal pražský atletický klub Olymp v hale Otakara Jandery ve Stromovce Mistrovství ČR juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Této akci se přezdívá „gigant“, jelikož se jedná o největší Mistrovství ČR, závodí na něm totiž hned čtyři kategorie. Pro většinu mladých atletů je to vrchol halové atletické sezóny. Z atletického oddílu SK Hranice na „gigant“ vyjeli dva dorostenci. Zatímco jeden z nich mohl být se svým výkonem spokojen, druhý za svými možnostmi daleko zaostal.

Tím šťastnějším byl Matyáš Řihák, který nastoupil k soutěži ve vrhu koulí. Matyáš si týden před závody hodil vynikající osobní rekord 13,81m. V plánu jeho trenéra Jana Valenta bylo na MČR hodit alespoň 13,50m a postoupit do užšího finále mezi nejlepších osm. Je vidět, že Matyáš si jeho rady bere k srdci, protože obojí splnil. V pátém pokusu pětikilové náčiní poslal do vzdálenosti 13,59m a obsadil vynikající sedmé místo. Vzhledem k tomu, že na začátku této halové sezóny měl Matyáš osobní rekord o metr kratší, je to skvělý výsledek. Blahopřejeme.

Oproti Matyášovi daleko za svými možnostmi zaostal v Praze Pavel Gadas, který se představil ve skoku dalekém. Pavel si v loňském prosinci ještě jako starší žák skočil skvělý osobní rekord 630cm. Na jediném letošním závodě před MČR skočil 604cm. Po nemoci, s lehkými problémy se zády, ale hlavně s tréninkovým mankem. To vše se nejspíš podepsalo na jeho výkonu. V Praze ve třetím pokusu doletěl do vzdálenosti 585cm. Na užší finále to zdaleka nestačilo, celkově obsadil třinácté místo. Vloni bral Pavel na MČR mezi staršími žáky s podobným výkonem bronz, ovšem mezi dorostenci je konkurence už mnohem větší. Pavel bude dorostenec ještě příští rok, snad se mu už bude dařit lépe a hlavně přitvrdí v tréninku.

 

Celkové výsledky

Fotografie