Jdi na obsah Jdi na menu
 


Matyáš Řihák mistrem Moravy ve vrhu koulí

13. 5. 2013

Parádní formu a zlepšování závod od závodu v poslední době předvádí dorostenec Matyáš Řihák. V sobotu 11. května to korunoval zlatou medailí z Mistrovství Moravy a Slezska, které proběhlo v Třinci. Počasí sice příliš atletice nepřálo, bylo poměrně chladno a pršelo, na druhou stranu to byly letos asi první závody, na kterých nefoukalo.

Matyáš svou koulařskou formu předváděl už v halové sezóně, kterou zakončil finálovým umístěním na Mistrovství ČR. Kvalitní zimní přípravu doplněnou vyladěním techniky na jaře na stadioně zúročil právě na Mistrovství Moravy v Třinci. Matyáš sice nepatřil k absolutním favoritům soutěže, ale ti nejlepší se na mokrém kruhu nemohli popasovat s technikou, to se však skvěle dařilo Matyášovi, který skvělým výkonem 14,49m odskočil zbytku startovního pole a soutěž s přehledem vyhrál. Zaznamenal pochopitelně svůj osobní ale i oddílový rekord. V hodu diskem se mu až tak nedařilo, pral se s technikou a za svým osobákem zaostal o pět metrů, výkonem 34,12m obsadil šesté místo.

Druhou medaili pro hranické barvy vybojovala mezi ženami Klára Úlehlová v závodě na 400m překážek. Za čas 68,58s si vysloužila třetí místo. Klára nastoupila ještě k běhu na 100m překážek, kde obsadila nepopulární čtvrté místo, ale těšil ji čas 16,69s. Na hladké stovce zůstala jako první nepostupující do finále, tedy celkově devátá (13,44s).

Podobný osud v závodě na 100m měl i dorostenec Pavel Gadas, čas z rozběhu 12,17s stačil také na deváté místo. V dálce Pavel obsadil páté místo za výkon 594cm, na medaili by si musel skočit nový osobní rekord, což by v chladném a deštivém počasí šlo jen velmi těžko.

Mezi dorostenkami se představila Tereza Krausová, v závodě na 800m Terka velmi opatrně rozběhla první kolo, ve druhé se jí už zrychlit nepodařilo, takže čas 2:55,61min. nepatří k jejím nejlepším, obsadila osmé místo. Terka měla ještě nastoupit k závodu na 3000m, ale stalo se jí něco málokdy vídaného, prošvihla start. Zkušenost navíc, příště se jí to už nestane :)

Posledním hranickým závodníkem v Třinci byl junior David Rotrekl, který nastoupil pouze k hodu oštěpem. Za výkon 31,87m si vysloužil osmé místo.

 

Celkové výsledky