Jdi na obsah Jdi na menu
 


Máme čtyři nominované na Olympiádu dětí a mládeže

23. 5. 2011

Celkem čtyři hraničtí atleti budou na konci června v Olomouci reprezentovat výpravu Olomouckého kraje na Hrách 5. letní Olympiády dětí a mládeže České republiky. Do nominace se dostali dva mladší a dva starší žáci.

Mladší žáci měli nominační závod v úterý 17. května v rámci prvního kola družstev mladšího žactva v Přerově. Hranický oddíl má letos v této věkové kategorii postaveno pouze družstvo mladších žákyň. Dívky obsadily šestou pozici. Individuálně nejvíce bodovala Simona Losertová, bohužel se jí však nepodařilo proniknout do nominace, v běhu na 60m zůstala na třetím, tedy prvním nepostupovém místě pouze na tisíciny vteřiny, v dálce se nemohla trefit do rozběhu a zůstala daleko za svými možnostmi. Nejvíce se jí vedlo ve vrhu koulí, kde vyhrála téměř o tři metry (10,24m), ovšem koule na Olympiádě v kategorii mladších žákyň není vypsaná. Mimo soutěž v Přerově startovali dva hraničtí mladší žáci. Výborně se předvedl Tomáš Pepernik v běhu na 300m. Z nevýhodné první dráhy zaběhl skvělý čas 44,40s a právem si vysloužil nominaci na Olympiádu dětí a mládeže. Podobně se vedlo i Vojtěchu Podjuklovi, který díky novému osobnímu rekordu na 800m 2:33,36min. postoupil také.

Ve středu 18. května měli svůj nominační závod starší žáci. Opět to bylo v rámci soutěže družstev, ale pro změnu v Olomouci. Hranický oddíl má postaveno družstvo starších žáků, celkově se jim tolik nedařilo, chyběly některé opory, družstvo tedy skončilo až na desátém místě. Individuálně se však výborně dařilo dvěma závodníkům. Matyáš Řihák i se zlomenou levou rukou (naštěstí je pravák) hodil oštěpem 41,76m, což mu po právu vyneslo nominaci na Olympiádu. Ve skoku dalekém předvedl dramatický průběh Pavel Gadas. Po dvou přešlapech musel třetí skok trefit jakkoliv, což se mu povedlo. Ze druhé nohy s milimetrovým nedošlapem skočil 539cm, tento výkon na nominaci také stačil.

Čtyři nominovaní na Olympiádu dětí a mládeže je pro tak malý atletický oddíl jako je SK Hranice obrovský úspěch. Doufáme, že na konci června se jim bude dobře dařit a přispějí tak týmu Olomouckého kraje ke skvělému výsledku.

 

Výsledky mladšího žactva

Výsledky staršího žactva