Jdi na obsah Jdi na menu
 


Malá cena Olomouce - mladí atleti sbírali medaile a osobní rekordy, Velká cena Olomouce - Zbyněk Čech po 99 přes sebe sama

14. 5. 2012

V úterý 8. května na Den vítězství pořádá olomoucký atletický klub pravidelně již řadu let Velkou cenu Olomouce určenou pro dospělé atlety, její součástí bývá i dopolední program pro žactvo – Malá cena Olomouce. Velká cena byla letos dokonce pořádána jako 1. mítink extraligy, diváci tedy mohli vidět v akci řadu českých reprezentantů.

V dopoledním programu pro starší žáky a žákyně se představila také šestice mladých hranických atletů. Ti sbírali buďto medaile nebo nové osobní rekordy, obojí najednou se nepodařilo nikomu z nich. Dvě medaile vybojoval Pavel Gadas. Konkurenci nenašel Pavel ve skoku dalekém, kde předvedl slušný výkon 582cm. V běhu na 60m doběhl na druhém místě v čase 7,71s. Další medaili vybojovala Simona Losertová ve vrhu koulí, Simča patří věkem ještě mezi mladší žákyně, v Olomouci se však mezi staršími soupeřkami neztratila a za pěkný výkon 9,81m brala bronzovou medaili.

Další svěřenci hranického oddílu sice nebrali medaile, zato si výrazně posouvali osobní rekordy. Hned trojice starších žáků z Hranic nastoupilo k běhu na 300m. Skvěle se představil Tomáš Pepernik, který si posunul osobní rekord o více než dvě vteřiny na kvalitních 40,72s, i když v závěru předvedl takový vpád do cíle, že za cílovou čárou udělal kotoul, stačilo to na čtvrté místo. Špatně si nevedli ani Kryštof Kučera a Adam Orava, kteří si také výrazně posunuli „osobáky“. Kryštof byl v cíli nakonec o něco dřív (42,32s) než Adam (42,61s), celkově to pro ně znamenalo šesté, respektive sedmé místo. Posledním hranickým žákem, který se představil v Olomouci, byl Vojtěch Podjukl, který se postavil ke startu závodu na 1500m. Vojtovi sice více vyhovují ještě delší tratě, nicméně ani s tou distancí se nepopasoval špatně. Osobní rekord si posunul o tři vteřiny na 5:13,79min., když doběhl na osmém místě. Pochvalu zaslouží všichni, pro hochy to byl hlavně test na Mistrovství Moravy a Slezska, které proběhne v neděli 20. 5. v Třinci.

V Olomouci na Velké ceně závodil letos jediný dospělý hranický atlet. Zbyněk Čech se statečně popasoval s velkou konkurencí ve skoku vysokém. Nepředvedl sice letošní nejlepší výkon, ale i tak 180cm je slušný výkon, který znamenal osmé místo. Zbyněk si také dělá statistiku, kolikrát přeskočí sám sebe. Olomoucký výkon byl 99. v pořadí. Na jubilejní stovku mu budeme držet palce na 1. kole II. ligy mužů a žen na domácím stadioně v Hranicích v neděli 27. května.

 

Celkové výsledky

Fotografie