Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lukáš Kobliha pojede na Mistrovství ČR v pětiboji

10. 5. 2016

Velmi pěkný výkon v pětiboji složil ve středu 4. května mladý hranický atlet Lukáš Kobliha. V Olomouci se konalo první kolo Nestlé Dětské Zlaté ligy, v rámci něhož kategorie mladšího žactva absolvovala pětiboj.

Lukáš je sice mladší žák již druhým rokem, ale v pětiboji startoval poprvé. V letošním roce Lukáš výrazně zrychlil (1. místo v celorepublikových halových tabulkách na 60m) a právě pětiboj je svým charakterem vhodný právě pro rychlostní typy. Největší strach měl Lukáš z první disciplíny, 60m překážek, ve které závodil poprvé. Zvládl to ale na jedničku, rytmus na 3 kroky a čas 10,19s je velmi dobrý základ do závodu. Následoval skok daleký, zde Lukáš bojoval s rozběhem, ale i "bez prkna" si skočil nový osobní rekord 472cm. Na hladké šedesátce zůstal trochu za očekáváním (7,95s), ale v chladu a větru se není co divit. Při hodu míčkem kluci házeli proti větru, což se projevilo na výkonech, 45,80m je pět metrů za jeho osobním rekordem. Závěrečnou osmistovku zaběhl Lukáš za 2:28,06min.

Celkový součet 2195 bodů je nový oddílový rekord. V Olomouci obsadil Lukáš druhé místo za zcela suverénním Jonášem Kolomazníkem z Přerova, který složil skutečně mistrovský pětiboj (2652b). Lukáš je momentálně v celorepublikových tabulkách na třetím místě. Na postup na Mistrovství ČR v pětiboji, které se bude konat v neděli 22. května v Praze, mu to bude určitě stačit. Budeme mu držet palce.

Celkové výsledky