Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klára Úlehlová desátá na Mistrovství ČR

6. 7. 2011

Mistrovství České republiky mužů a žen v atletice letos poprvé proběhlo 2. – 3. července na nově zrekonstruovaném stadionu Pod Palackého vrchem v Brně. Z hranického atletického oddílu se ho letos zúčastnila pouze jedna atletka – Klára Úlehlová. V loňském roce Klára startovala na trati 400m a povedlo se jí probojovat do finále, kde obsadila skvělé šesté místo.

Letos zvolila svou novou trať, které se věnuje teprve od loňského roku, 400m překážek. Cíl na letošní sezónu, překonání oddílové rekordu (66,74s), už splnila na Mistrovství Moravy (64,73s) počátkem června. Na Mistrovství republiky vstupovala se čtrnáctým časem ze 23 přihlášených a vybraných závodnic, cíl byl tedy toto umístění minimálně potvrdit, ještě lépe posunout dopředu, což ovšem znamenalo také posunout svůj nejlepší čas. Obojí se Kláře povedlo. Startovala v prvním nejsilnějším rozběhu s favoritkou disciplíny Zuzanou Bergrovou, která druhý den ve finále svou pozici potvrdila. Postupový klíč ze tří rozběhů byl první dvě plus další dvě s časem. Klára doběhla ve svém běhu čtvrtá, celkově pak po součtu všech tří rozběhů obsadila výborné desáté místo. Výsledný čas 63,79s znamenal posunutí osobního (a oddílové) rekordu o další vteřinu. Finále jí nakonec uteklo pouze o necelou půlvteřinu.

S výsledkem může i tak být maximálně spokojená, desáté místo na Mistrovství ČR je velký úspěch a dosažený čas je v počasí, které v Brně o víkendu panovalo, velmi kvalitní.

 

Celkové výsledky

Fotografie