Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klára Úlehlová a Kristýna Podjuklová stříbrné na Mistrovství Moravy

14. 5. 2019

Netradičně ve velmi brzkém termínu letos proběhlo Mistrovství Moravy a Slezska dorostu, juniorů a dospělých. Tentokrát se sjelo 557 závodníků z 51 oddílů v sobotu 11. května do Vyškova. Vzhledem k počtu šesti kategorií jsou to závody časově opravdu velmi náročné, časový pořad trval od rána od 9,30 až do večera do 19,15. Naštěstí počasí ten den atletice přálo.

V dresu atletického oddílu SK Hranice ve Vyškově startovalo pět atletek a jeden atlet. Úspěšnější co do umístění byly tentokrát zástupkyně něžnějšího pohlaví. V běhu na 3000 m startovaly dohromady dorostenky, juniorky i ženy. Na startovní čáru se tak z hranického oddílu postavily vedle sebe i matka s dcerou Iva a Kristýna Podjuklovy. Dorostenka Kristýna běžela letos už druhou "trojku" na dráze. Formu zatím stabilizovala na velmi podobných časech. Ve Vyškově z toho byl čas 11:53,27 a stříbrná medaile mezi dorostenkami. Iva Podjuklová cílila na čas pod 12 minut. To bohužel nevyšlo, ale i tak je čas 12:05,41 výrazným osobním rekordem. Na Mistrovství Moravy a Slezska žen to stačilo na osmé místo.

Druhý cenný kov pro oddíl vybojovala mezi ženami Klára Úlehlová v závodě na 400 m překážek. Ve svém letošním prvním startu na dráze doběhla druhá a zaznamenala čas 70,27 s, vzhledem k nevyběhanosti tam jsou ještě obrovské rezervy v rytmu. Zhruba dvě a půl hodiny předtím si ještě otestovala svou rychlost na hladké čtyřstovce a byl z toho čas 62,52 s a šesté místo. Stejné místo ve stejné disciplíně vybojoval mezi muži i Petr Skřivánek, pro toho byl čas 51,99 s novým osobním rekordem.

Na osmistovce startovaly dorostenky Adéla Dostálová a Veronika Svobodová. Zatímco pro Svobodovou to byl už letošní třetí start na této trati, Dostálová se vzhledem k nedávné operaci zubů postavila ve Vyškově letos na start své hlavní trati poprvé. Čas 2:25,64 není špatným začátkem sezóny, v hodnocení Mistrovství Moravy a Slezska to stačilo na sedmé místo. Svobodová si po předchozím dni stráveném v autobuse na školním výletě stěžovala na ztuhlé nohy, výkon 2:35.24 je daleko za jejím osobním rekordem, celkově obsadila 15. místo. Dostálová se pak ještě postavila na start čtyřstovky, zde z toho bylo 62,06 s a osmé místo.

Výsledky