Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hraničtí skokani na 40. ročníku Valašské laťky

16. 3. 2016

Již 40. ročník Valašské laťky hostila v sobotu 12. března hala ZŠ Masarykova ve Valašském Meziříčí a nejen kulatiny byly letos důvodem k radosti hranických atletů - skokanů. Tyto závody po většinu svojí historie zakončují halovou atletickou sezónu, startovní listina přesto bývá nabitá i zahraničními účastníky, atmosféra ovšem bývá uvolněná a o výtečné výkony nebývá nouze. Specifikem těchto závodů je i vložená kategorie veteránů, kterou není možné vidět nikde jinde v ČR. Letos tak tradičně fanoušky až po strop zaplněná hala hnala k maximálním výkonům a byli mezi nimi i dva výškaři z Hranic – Adam Orava v kategorii juniorů a Zbyněk Čech mezi muži.

Junioři skáčou přibližně uprostřed celého programu společně s dorostenci. Startovní listina nebývá příliš početná, ale konkurence bývá velice solidní. Letošní účast ozdobil Adam Orava pěkným výkonem na úrovní svého osobáku a za svých 190 cm bral třetí místo. Okusil tak atmosféru valašské „bedny“ a zároveň i chuť frgálu, který bývá tradiční cenou pro nejlepší závodníky. Škoda jen, že startovní pole nebylo širší, početnější konkurence by ho zcela určitě motivovala k ještě lepšímu výkonu.

Zbyněk Čech už díky jedenácté účasti na tomto mítinku patří téměř k inventáři startovní listiny, která byla letos hodně nabitá a čítala celkem 27 mužů, z toho 12 veteránů. Veteráni, do nichž už bude za 3 roky Zbyněk patřit taky, jsou jakýmsi předkrmem před samotnou kategorií mužů, ve které se letos ani trochu netratil a v halovém výkonu roku 185 cm obsadil 10. místo mezi „neveterány“. V konkurenci mistra SR Matúše Bubeníka (celkový vítěz) a mistra ČR Jaroslava Báby to není špatný výsledek a je jeho historicky nejlepší na této soutěži.

Výkony obou hranických výškařů jsou dobrým znamením a příslibem před blížící se dráhovou sezónou, ve které se naši muži utkají stejně jako loni s dalšími týmy v I. lize.

Celkové výsledky