Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hraničtí atleti závodili na Valašské laťce

11. 3. 2013

Již 37. ročník Tradiční valašské laťky proběhl v sobotu 9. března na ZŠ Masarykova ve Valašském Meziříčí. Závody probíhaly ve velmi příjemné atmosféře, na hlavní závod v kategorii mužů byla tělocvična narvaná k prasknutí, sešla se totiž skvělá mezinárodní konkurence. Z atletického oddílu SK Hranice soutěžili na „Valašce“ čtyři sportovci.

V kategorii starších žáků si velmi dobře vedl Adam Orava. Výkonem 165cm obsadil čtvrté místo, jen těsně shazoval výšku svého osobního rekordu 170cm. Mezi dorostenci se předvedl Pavel Gadas. Za výkon 170cm mu patřila pátá příčka. Oba hoši mají však ještě velké rezervy v technice, v létě tedy určitě budou své nejlepší výkony ještě posouvat. Mezi juniory závodil Svatopluk Uvízl, obsadil sedmé místo, když přeskočil laťku ve výšce 180cm.

Stejnou výšku zvládl i mezi muži Zbyněk Čech, vysloužil si za to ve velké konkurenci osmnácté místo. Zvítězil Viktor Šapoval z Ukrajiny za 221cm. Pro Zbyňka byla Valašská laťka již třetím závodem ve třech dnech. Objel si, jako spousta dalších závodníků, náročné kolečko třech výškařských mítinků. Ve čtvrtek 7.3. se představil v Otrokovicích, kde skočil 181cm a obsadil jedenácté místo. V pátek 8.3. přejel do Čejkovic na Čejkovickou laťku, zaznamenal zde výkon 180cm a sedmé místo v "B" skupině. Po náročném (nejen závodním) programu je 180cm skočených na třetích závodech po sobě skvělým výkonem. Na Valašce měl původně závodit i čerstvý bronzový medailista z halového Mistrovství Evropy v Göteborgu Jaroslav Bába, do Valašského Meziříčí sice dojel, ale nakonec kvůli celkové únavě nezávodil. Alespoň podpořil závodníky, podepisoval se zájemcům, fotil se s dětmi a přivezl ukázat medaili.

 

Celkové výsledky na oficiálních stránkách Valašské laťky

Fotografie