Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hraničtí atleti vybojovali pět medailí na Mistrovství Moravy

19. 6. 2018

Úspěšný víkend mají za sebou hraničtí atleti starších kategorií, v neděli 17. června se zúčastnili na nádherném ostravském stadionu Mistrovství Moravy a Slezska dorostu, juniorů, mužů a žen. Pár dní po Zlaté tretře se tak mohli moravští atleti proběhnout po stejném tartanu jako hvězdy světové atletiky.

Hranickým barvám přinesly radost hlavně překážkové běhy. Všestranná sportovkyně Michaela Hynčicová, přestože přejížděla z hasičských závodů, si v Ostravě doběhla pro titul Mistryně Moravy a Slezska v závodě na 100 m překážek žen. Čas 16,17 s má také svoji kvalitu, Míša už pár závodů po sobě "ostřeluje" hranici 16 vteřin, snad se jí podaří tuto metu prolomit na dalších závodech. Stříbro zacinkalo hranickým barvám dvakrát. Mezi ženami si pro druhé místo v závodě na 400 m překážek doběhla Klára Úlehlová. Při svém druhém startu na této trati po druhé mateřské pauze zaznamenala čas 69,99 s. Ve skoku vysokém mužů vybojoval druhé místo Adam Orava za výkon 175 cm.

Bronzovou medaili si pověsil na krk junior Ladislav Koutný. V závodě na 110 m překážek si doběhl pro osobní rekord 16,16 s. Na osmistovce mužů doběhl pátý Petr Skřivánek (2:00,65 min.). Vojtěch Vávra vybojoval ve stejné kategorii šesté místo v běhu na 400m (51,87 s). Radost hranickým barvám udělala také závěrečná štafeta na 4 x 400 m. Kvartet ve složení Adam Orava, Vojtěch Vávra, Ladislav Koutný a Vojtěch Podjukl (který přijel pouze na štafetu) překonal časem 3:31,58 min. dvacet čtyři let starý oddílový rekord a vybojoval na Mistrovství Moravy bronz. Vojtěch Podjukl v závěrečném úseku uhájil třetí místo o jedinou setinu před dotírající Moravskou Slávií Brno, za kterou běžel mimo jiné i bývalý hranický atlet Tomáš Dvořák.

Výsledky

Fotky