Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hraničtí atleti ve službách jiných oddílů bodovali

21. 9. 2015

Atletika je sice individuální sport, ale soutěže družstev velkou měrou zaplňují diáře mladých i starších atletů. Hranický oddíl letos své mladé nadějné závodníky zapůjčil do služeb větších oddílů. Starší žákyně a dorostenci hostovali za AK Olomouc, junior Matyáš Řihák závodil za Sokol Opava.

Adéla Zdražilová a Tereza Birnbaumová letos výrazně pomohly družstvu starších žákyň AK Olomouc. Na Mistrovství Moravy družstev, které se konalo v sobotu 12. září v Šumperku, byly dokonce největšími oporami týmu. Dvě nejlepší olomoucké závodnice do Šumperku nedorazily a tak se stalo, že nejvíce bodů pro tým vybojovaly právě hranické atletky. Adéla Zdražilová domů odjížděla se dvěma osobními rekordy, ten na osmistovce posunula o neuvěřitelných sedm vteřin na 2:33,81min., doběhla čtvrtá. Na třístovce jí čas 44,84s stačil na páté místo. Tereza Birnbaumová zaběhla velmi pěkně také v novém osobním rekordu 200m překážek (33,33s a páté místo). Poprvé si pak vyzkoušela patnáctistovku, doběhla osmá za 5:46,66min., zde má však ještě veliké rezervy. Oslabený olomoucký tým obsadil v těžké moravské konkurenci osmé místo.

Dorostenci Adam Orava a Vojtěch Podjukl také letos propůjčili své služby olomouckému družstvu. Těm se letos sešla nebývalá konkurence mezi hostujícími závodníky a tak Adam s Vojtou závodili na posledním kole za B-tým, který se ovšem v tabulce pohyboval také velmi vysoko. Třetí kolo proběhlo 12. září v Olomouci. Všechny zasvěcené i sám sebe překvapil Adam Orava na trati 300m překážek, po nádherném výkonu se časomíra zastavila na čase 39,89s. První místo, osobní rekord o dvě a půl vteřiny a posun na jedenácté místo celorepublikových tabulek, prostě nádhera. Vojta Podjukl jako tradičně závodil na trati 3000m. Chtěl si vyzkoušet, kam až dokáže stlačit svůj osobní rekord a tak závod rozběhl velmi rychle. Bohužel mu síly nestačily až do konce a v závěru řádně „vytuhl“. Čas 9:32,10min. stačil na třetí místo. Nevadí, i z takových závodů je třeba sbírat zkušenosti.

Matyáš Řihák ve službách Sokol Opava výrazně boduje na každém kole. Na třetím si mohl dovolit trochu „oraz“ a nastoupil pouze k jedné disciplíně – k hodu diskem. V té však zaznamenal plný počet bodů, zvítězil výkonem 48,36m. Matyáš bude jistě výraznou oporou opavského týmu i na Mistrovství ČR juniorských družstev, které se bude konat v sobotu 26. září v Praze.

Výsledky z Šumperku

Výsledky z Olomouce