Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hraničtí atleti testovali formu v nové ostravské hale

18. 1. 2016

V sobotu 16. ledna se většina moravských atletických oddílů vydala do Ostravy, aby si "na vlastní nohy" vyzkoušela tartan v nové ostravské hale. Stavba byla dokončena teprve před pár týdny. První testovací závody zde proběhly 14.1., kdy soutěžili studenti sportovních gymnázií. O dva dny později se zde již konaly otevřené Krajské přebory Moravskoslezského kraje. Zájem byl obrovský, sešlo se více než 400 atletů ze 40 oddílů, nejen z Moravy, ale také z Čech, Polska a ze Slovenska.

"Tak jsme se konečně dočkali." říkaly si celé generace atletů a trenérů, kterým až doteď chyběla na Moravě regulérní atletická hala. Každý, kdo do ostravské haly vstoupil, se nejdříve dlouho kochal. Krásný dvoustovkový ovál (šestidráha), uprostřed osm drah na šedesátku a všechny sektory, které jsou potřeba a zároveň se nekryjí, velkorysé prostory okolo, zázemí pro diváky. Pod oválem byl navíc ponechán původní stometrový tunel se šesti drahami a sektory na výšku a dálku, který slouží jako tréninkový a během závodů jako rozcvičovací. Prostě úplně jiný svět, tato hala nemá obdoby nejen v české republice, ale i v nejbližším okolí.

Ale zpět k samotným závodům. V hranickém dresu se představila šestice atletů. Nejvýrazněji o sobě dal vědět junior Vojtěch Podjukl, který se představil na osmistovce. Pro Vojtu to byl v podstatě rychlostní test, jelikož jeho hlavní tratě jsou výrazně delší. Ale test dopadl na výbornou, po skvělém výkonu si může jako svůj nový osobní rekord psát 2:01,04min. Další dva hraničtí junioři se sešli na poloviční trati. Vojta Vávra a Adam Orava startovali v sousedních drahách po seběhu ve třetí zatáčce mezi nimi došlo ke kontaktu, který více rozhodil Adama. Oba si sice zaběhli halové osobní rekordy, ale časy mohly být i lepší. Vojta zvládl dva okruhy za 53,73s, Adam za 54,77s. Vojta si k tomu přidal ještě poloviční trať, kterou proběhl za 23,69s, Adam startoval na hladké šedesátce (7,46s). Radost na šedesátce si udělal i skokan Zbyněk Čech, který ji proběhl za 7,74s. Formu potvrdil i ve skoku vysokém (184cm), v trojskoku na závěr předvedl 12,44m.

Souboj na dálku mezi trenérkou a její svěřenkyní v běhu na 400m vyzněl zatím lépe pro trenérku, ale už to asi nebude dlouho trvat a dorostenka Adéla Zdražilová brzy předběhne Kláru Úlehlovou. V Ostravě to zatím bylo 62,77s ku 62,93s pro Kláru. Motivace pro obě do dalších závodů. Klára si k čtyřstovce přibrala ještě šedesátku (8,56s) a Adéla dálku (4,19m).

Ve stejný den startoval další hranický atlet v Opavě. Valdemar Matuška potvrdil ve skoku o tyči stoupající formu a ve svém třetím letošním závodě se přenesl přes laťku ve výšce 4,01m.

Výsledky z Ostravy

Výsledky z Opavy