Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hraničtí atleti se poměřili s republikovou konkurencí

27. 2. 2018

O tom, že členská základna Českého atletického svazu stále roste a tím pádem je konkurence v atletických disciplínách stále vyšší, se na vlastní kůži (nebo spíš na vlastní nohy) přesvědčili i atleti v hranickém dresu.

Jediným zástupcem hranického oddílu na Mistrovství ČR mužů a žen 17. - 18. února v Praze byl Vojtěch Vávra. Hranický atlet, který je v kategorii mužů prvním rokem, nastoupil v Praze k běhu na 400m. Na této trati se již delší dobu snaží prolomit padesátivteřinovou hranici. Nejblíže tomu byl hned při letošním prvním startu na této trati 20. ledna, kdy zaběhl 50,69 s. Od té doby se pohybuje stále v rozmezí 0,5 vteřiny. Stejně tomu bylo i v Praze, ve třetím rozběhu obsadil páté místo za čas 50,79 s, což na finále nestačilo. Celkově obsadil patnácté místo.

Výsledky 

Větší zastoupení měla hranická atletika na Mistrovství ČR juniorů a dorostu v Ostravě 24. - 25. února. Jako první se představil junior Ladislav Koutný, který nastoupil k závodu na 60m překážek. Koutný v závodě dvakrát zavadil o překážku, což mu na rychlosti zrovna nepřidalo, ale ustál to a závod dokončil se ctí v čase 9,11 s (tři setiny od osobního rekordu), celkově obsadil devatenácté místo.

Pro dvě juniorky v hranickém dresu to byla premiéra na Mistrovství ČR. Tereza Indruchová dělá atletiku poměrně krátce, přesto v závodě na 3000m myslela jistě výš než na jedenácté místo. Krátce po startu ji totiž postihla bolest zad a zbytkem závodu se vyloženě protrápila. Závod dokončila v čase 12:15,77 min., více než minutu za osobním rekordem.

Adéla Zdražilová si naplánovala dvojstart na 200 a 400 m. V sobotu nastoupila k delší trati s plánem minimálně se přiblížit k osobnímu rekordu 59,79 s. To se jí ne úplně povedlo, po vlažnějším začátku a zbytečném nabíhání metrů v zatáčce zaběhla čas 60,07 s a celkově obsadila dvanácté místo. Chuť si chtěla spravit v neděli na dvoustovce, s osobákem 26,06 s pomýšlela na čas pod 26 vteřin. A opět tomu něco chybělo. Číslice 26 tam sice figurovala, ale jinak, než by si přála, časem 26,26 s obsadila celkové deváté místo.

Výsledky

Pro všechny tyto atlety to byla svým způsobem nějaká premiéra. Snad je tato zkušenost posune v boji o lepší pozice na příštím republikovém měření sil. Za tu dřinu a odříkání si to určitě zaslouží.