Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hraničtí atleti reprezentovali Olomoucký kraj

4. 12. 2012

        V prosinci většinou příliš atletických závodů nebývá, letos tam však přibyly nové závody – Mezikrajové utkání družstev staršího žactva v hale v pražské Stromovce. Z každého kraje nastoupili vždy dva zástupci k jedné disciplíně, závodilo se v osmi disciplínách a jedné smíšené štafetě. Z oddílu SK Hranice reprezentovali Olomoucký kraj dva atleti – Pavel Gadas a Tomáš Pepernik.

Pavel nastoupil k běhu na 60m a skoku dalekému. Sice ho trochu bolel kotník, ale obě disciplíny zvládl dobře. Ve své hlavní disciplíně – skoku dalekém – zkusil vše vložit do prvního pokusu. Skok mu sice vyšel náramně, doletěl někam k 6,5m, ale centimetrový přešlap ho o obrovský osobák a první místo připravil. Druhý pokus také přešlápl, třetím doletěl do vzdálenosti 602cm, což mu nakonec vyneslo vynikající druhé místo. V běhu na 60m mu v rozběhu úplně nevyšel start, ale výborným závěrem si doběhl pro čas 7,59s a postup do finále B. V něm už mu start vyšel lépe a výsledný čas 7,56s je novým osobním rekordem. Celkově na šedesátce obsadil desáté místo.

Tomáši Pepernikovi spíše vyhovují delší sprinty. V Praze nastoupil k běhu na 300m. Tomáš ještě nikdy v hale 300m neběžel, proto trochu bojoval s technikou běhu v klopené zatáčce. V závodě obdržel ne příliš výhodnou druhou dráhu, ale popasoval se t tím velmi dobře. Začátek běhu byl sice opatrnější, ale postupně se rozbíhal a v závěru ze sebe vydal všechny síly. Výsledný čas 39,92s je velmi slušný, celkově obsadil dělenou šestnáctou pozici. Tomáš nastoupil ještě ke smíšené štafetě na 6 x 200m. Běželi tři holky a tři kluci. Štafeta Olomouckého kraje nastoupila k poslednímu nejsilnějšímu běhu, byl to boj od začátku až do konce, Tomáš zaběhl svůj úsek skvěle a pomohl tak svému družstvu ke druhému místu ve štafetě.

Celkově obsadilo družstvo Olomouckého kraje třetí místo, a to jak mezi hochy, tak mezi dívkami. Hranickým atletům za jejich výkony blahopřejeme.

 

Celkové výsledky