Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hraničtí atleti bodovali na podzimních přespolácích

26. 11. 2013

Dobrou vytrvaleckou formu předvádí hraničtí atleti na podzimních závodech mimo dráhu – tzv. přespolácích. V neděli 17. listopadu vyjela čtveřice hranických atletů do Přerova na závod pořádaný u příležitosti tohoto svátečního data. Navzdory chladnému a mlhavému počasí se na přerovský stadion, odkud závod vybíhal, sjela poměrně velká konkurence. Ženy měly na programu trať dlouhou 3,8 kilometru, muži absolvovali 9 kilometrů. Na jedenáctém místě mezi ženami doběhla Tereza Krausová, čtrnáctá doběhla Iva Podjuklová. Mezi muži dokončil závod na dvaadvacátém místě Vojtěch Podjukl, jeho bratr Zdeněk finišoval o deset míst za ním.

Druhým náročným závodem, který na vytrvalce v listopadu čekal, byl běh zvaný „Listoprďák“ v Týně nad Bečvou. Jak pro dospělé, tak pro mládež byly připraveny náročně tratě plné kopců a těžkého terénu, speciálně hlavní závod na 12,6 kilometrů dal běžcům pořádně zabrat. Mladí atleti startovali podle věku na tratích dlouhých od 100m do 1200m. Mezi nejstaršími dívkami (1999-2001) si skvěle vedla Adéla Zdražilová, která si doběhla pro stříbrnou medaili. Mezi stejně starými hochy finišoval těsně čtvrtý, Martin Zápotocký doběhl šestý. Kategorii dívek ročník narození 2002-2004 zcela opanoval oddíl SK Hranice, dívky se seřadily od prvního do pátého místa, jmenovitě to byly první Julie Číhalová, druhá Veronika Svobodová, třetí Tereza Kostruchová, čtvrtá Kristýna Podjuklová a pátá Tereza Zápotocká. Ve stejné věkové kategorii hochů vybojoval Jan Baar bronzovou medaili, čtvrtý doběhl Martin Vavřík, desátý Matyáš Valach a dvanáctý Michal Blabla. Mezi dívkami 2005-2006 zvítězila Lucie Kročová, mezi hochy vybojoval Adam Černý bronz a Jakub Hrazdil páté místo. Pro třetí místo v kategorii dívek 2007-2008 si doběhla Leona Berná, Sofie Šváčková dokončila závod devátá a Karolína Chovancová jedenáctá. Mezi hochy doběhl Matěj Rušar desátý.

Z hranického oddílu se na náročnou trať hlavního závodu vydali čtyři atleti. Celkově se závodu zúčastnilo 125 vytrvalců. Na vynikajícím sedmnáctém místě doběhl Vojtěch Podjukl (věkem teprve starší žák). Václav Žabíček proťal cílovou pásku jako dvaadvacátý (pátý mezi muži nad 40 let). Zdeněk Podjukl dokončil závod na 51. místě. Na skvělém osmém místě mezi ženami (celkově 78.) doběhla Kristýna Kadúchová, která je věkem stejně jako Vojta teprve starší žákyně. Všem za jejich výkony blahopřejeme.

 

Výsledky Listoprďáku najdete přímo na oficiálních stránkách závodu