Jdi na obsah Jdi na menu
 


Halová sezóna se blíží ke svému závěru

24. 2. 2017

Atletická halová sezóna se pomalu chýlí ke konci. Když nepočítáme Mistrovství Evropy a zůstaneme v místním měřítku, tak pár vyvolených jedinců už čeká jenom Mistrovství republiky staršího žactva, které proběhne 4.-5. března v Praze.

Hraničtí atleti ještě před koncem sezóny vyrazili na dvoje halové závody. Ve čtvrtek 23. února se pětice hranických sportovců představila v Ostravě. Parádní výkon zde předvedl muž Tomáš Vašíček. Tomáš opanoval běh na 60m, v rozběhu zaznamenal skvělý čas 7,13s, tak rychle už hodně dlouho žádný hranický atlet halovou šedesátku nezaběhl. Na stejné trati startoval i starší žák Lukáš Kobliha, který obsadil páté místo za čas 7,60s. Na dvoustovku nastoupila dorostenka Adéla Zdražilová, jeden klopený ovál zvládla v pěkném čase 27,85s. Půl vteřiny od venkovního osobáku zaostala na osmistovce starší žákyně Adéla Dostálová (2:33,42min.). Kristýna Podjuklová si posunula osobní rekord v závodě na 1500m na 5:38,26min.

V pátek 24.2. pak vyjela trojice závodníků v hranickém dresu do Olomouce na Krajské přebory staršího žactva ve sprinterských a technických disciplínách. Medaile v dlouhých bězích se rozdávaly v lednu v Ostravě, jelikož v olomoucké hale se dlouhé tratě dají běhat spíše jenom tréninkově. Poprvé na šedesátce překážek s mezerami pro starší žákyně startovala Tereza Zápotocká. Cíl, doběhnout bez kolize v pravidelném rytmu, Terka splnila a byl z toho čas 11,97s. Terezie Kočnarová se představila na hladké šedesátce, v poslední době ji v tréninku limitovalo bolavé koleno a na výsledném čase to bylo bohužel znát (9,02s). Premiéru na závodech si odbyl Mikuláš Vystrčil. Miki nastoupil v dálce, kde skočil 360cm, šedesátku pak zaběhl za 9,55s.

Výsledky z Ostravy

Výsledky z Olomouce