Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dvě medaile z Mistrovství Moravy ve víceboji

17. 5. 2011

Dvojice atletů z oddílu SK Hranice vyrazilo v sobotu a v neděli 14. – 15. května do Třince, kde proběhlo Mistrovství Moravy a Slezska ve víceboji všech kategorií. Klára Úlehlová závodila v kategorii žen, Matyáš Řihák mezi staršími žáky. Počasí v Třinci bylo jako tradičně skoro aprílové. V sobotu bylo nádherně teplo a slunečno, v neděli se ochladilo na 9 stupňů a vytrvale a silně pršelo. Neděle tedy byla pouze pro otrlé povahy, skákat do vodou nasáklého výškařského doskočiště nebo do téměř tekutého písku ve velmi chladném počasí opravdu není žádný med.

Kláře se povedl start do víceboje naprosto ideálně hned dvěma osobními rekordy. V běhu na 100m překážek si posunula osobák na 16,30s, ve skoku vysokém hned o pět centimetrů na 149cm. Ve vrhu koulí předvedla 8,66m, v závěrečné disciplíně prvního dne, běhu na 200m, velmi slušných 26,75s. Víceboj byl tedy rozjetý na nový oddílový rekord, nicméně druhý den, špatné počasí a protaktizovaná osmistovka tomu zabránili. V dálce předvedla 4,75m, v oštěpu 20,66m, 800m zaběhla za 2:46,46min. Celkový bodový součet 3757 bodů však znamenal stříbrnou medaili, za vlastním oddílovým rekordem zaostala pouhých o 33 bodů.

V kategorii starších žáků absolvoval svůj první devítiboj Matyáš Řihák. Osobní rekord si posouval ve více než polovině disciplín. Matyáš je založením spíše vrhač, body tedy sbíral hlavně ve třech vrhačských disciplínách, v ostatních disciplínách ovšem také nezaostával. Hned úvodní disciplína, 100m překážek, se mu povedla výborně, osobní rekord 16,70s. V disku předvedl velmi pěkných 31,43m, v tyči 2,70m. Pěkné body získal v oštěpu za 41,59m. Druhý den začal také osobákem, v běhu na 60m zaběhl čas 8,39s, v dálce skočil 4,96m, zde má však velké rezervy. Čtyřkilovou koulí vrhnul 10,29m. Ve skoku vysokém zaznamenal výkon 145cm. Závěrečný kilometr zaběhl za 3:35,86min. Celkový bodový součet 3805 bodů mu přinesl při prvním startu v náročném víceboji skvělou bronzovou medaili. Z Matyáše roste velký talent nejen na vrhy a hody, ale také na víceboj. Vzhledem k tomu, že atletiku dělá teprve asi dva roky, má ještě obrovské rezervy.

Z letošních Mistrovství Moravy, včetně halových, dovezli hraničtí atleti už sedm medailí, a to se sezóna na dráze teprve začala. Věříme, že do konce roku jich ještě další spousta přibude.

Celkové výsledky

Fotografie

 

Videa

Matyáš - skok o tyči 1

Matyáš - skok o tyči 2

Matyáš - hod oštěpem 1

Matyáš - hod oštěpem 2

Matyáš - dálka

Matyáš - vrh koulí