Jdi na obsah Jdi na menu
 


Družstvo přípravek dívek po druhém kole stále na medailových pozicích

1. 6. 2010

Netradiční atletický stadion s oválem dlouhým 333m v Prostějově přivítal ve středu 26. května druhé kolo Krajské soutěže družstev oddílových přípravek. Po prvním kole se dívky atletického oddílu SK Hranice dostaly na vynikající druhé místo, hoši drželi po prvním kole pozici sedmou.

Družstvo dívek vyrazilo do Prostějova oslabené o některé opory. Pouhá pětice mladých nadějných atletek se však dokázala v konkurenci mnohem početnějších týmů prosadit na výbornou. Ve druhém kole dívky obsadili třetí místo a před závěrečným finále drží stejnou pozici i v celkovém pořadí. Společně s druhým Šternberkem však mají stejný počet hlavních bodů, třetí jsou pouze o pomocné body. Největší oporou týmu byla jako již tradičně Simona Losertová. Simona zvítězila v běhu na 60m (8,8s), skoku dalekém (422cm) a skoku z místa (212cm). Další body přidala Magdaléna Križanová, která zvítězila v hodu raketkou a v hodu míčkem obsadila šesté místo. Štafeta na 4x 60m doběhla po pádu na sedmém místě. Dalšími oporami týmu byly Natálie Vaňková, Kristýna Podjuklová a Jana Dvořáková.

Hoši nastoupili sice v menším počtu než na prvním kole, ale dařilo se jim mnohem víc. Šestice chlapců vybojovala v Prostějově páté místo. V celkovém pořadí po dvou kolech se tak posunuli ze sedmého místa na šesté. Individuálně se dařilo Jiřímu Križanovi, který zvítězil v hodu plným míček a přidal třetí místo v hodu míčkem (44,02m). Ondra Vrbka vybojoval ve skoku z místa čtvrtou pozici. Jaromír Šenkeřík obsadil v běhu na 60m deváté místo. Štafeta na 4x 60m doběhla čtvrtá. Na výsledku týmu se podíleli také Adam Vinklárek, Lubomír Bezděk a Ondra Dokoupil.

Finále Krajské soutěže družstev oddílových přípravek čeká mladé atlety 9. 6. v Olomouci. Dívky mají velice blízko první medaili z této soutěže. Ve finále to bude s družstvem AK Šternberk přetahování o každý bod. Doufejme, že se sejdou v co největším počtu a podaří se jim vybojovat historicky první (pro družstvo dívek) medaile, nejlépe rovnou stříbrné.

 

Celkové výsledky najdete zde

Zpravodaj po dvou kolech zde