Jdi na obsah Jdi na menu
 


Družstvo mužů vyhrálo základní část II. ligy, ženy skončily druhé

30. 8. 2011

Tak se to opět povedlo, hraničtí atleti obhájili v základní části II. ligy mužů ve skupině D1 první pozici z loňského roku. Letos to měli podstatně těžší, neboť do druhé ligy loni spadl velmi silný Třinec, který se v baráži bude jistě pokoušet o návrat do I. ligy.

V závěrečném kole základní části se hranickým atletům přes slabší prázdninovou účast (postihla ovšem i největší soupeře z Třince) podařilo v téměř domácím prostředí olomouckého stadionu za velmi pěkného počasí zvítězit a tím vyhrát i celou základní část. Do baráže, která se bude konat v sobotu 17. září, tedy postupují z první pozice. Favoritem v boji o postup do první ligy bude ovšem suverénní vítěz jižní skupiny Zlín. Doufejme, že se hraničtí atleti sejdou v co možná nejsilnější sestavě a pokusí se o postup do I. ligy.

První místa vybojovali v Olomouci dvě, Pavel Kukla v kouli (přidal třetí místo v disku, čtvrté v kladivu, nasbíral v tomto kole nejvíc bodů a opanoval i celkovou statistiku základní části) a Lukáš Klíma v oštěpu (k tomu třetí v trojskoku a sedmý v kouli). Druhých míst bylo o jedno víc – Radek Masař na 110m překážek (dále dvakrát šestý ve sprintech na 100 a 200m), Zbyněk Čech v trojskoku (ještě čtvrtý ve výšce a pátý v dálce) a štafeta 4x100m ve složení Čech, Masař, Mráz, Kaspar jun. Na pomyslný bronz vedle již zmíněných borců dosáhli Zbyněk Šebesta v kladivu a Pavel Mráz v oštěpu (ten ještě pátý v trojskoku a devátý v dálce). Běžecké discipliny tentokrát zachraňovali Václavové Žabíčci. Ten starší vybojoval páté místo na 10 km a přidal i nečekané šesté z patnáctistovky, mladší doběhl šestý na 800 m a sedmý na dlouhých překážkách. V situaci, kdy rozhodoval každý bod, byl příjemný i zisk osmého místa Michala Sýkory na 400m.

V letošní sezóně se překvapivě velmi dobře dařilo i hranickému družstvu žen, ani jim postup do baráže neunikl. Ve všech čtyřech kolech obsadily druhá místa vždy za suverénním Šumperkem, druhé místo jim tedy patří i celkově. Postup do první ligy je v případě družstva žen nereálný, v baráži se tedy budou snažit hlavně o co nejlepší umístění.

V Olomouci byla nejlepší sběratelkou bodů Iva Podjuklová, která si naordinovala přímo vražednou kombinaci 800, 1500 a 3000m. Na nejdelší trati se jí podařilo zvítězit, na poloviční trati doběhla druhá a na osmistovce pátá. Klára Úlehlová obsadila druhé místo na trati 400m překážek, třetí na hladké stovce a páté na stovce s překážkami. Dařilo se i dvojčatům Vaiglovým, Lenka obsadila první místo ve výšce (výborných 161cm) a šesté v oštěpu, Alena byla druhá ve výšce a pátá v oštěpu. Dvě druhá místa vybojovala Michaela Kasparová (tyč a kladivo). Zdeňka Tvrdá si odnesla druhé místo z běhu na 3000m a třetí místo z poloviční trati. Třetí na 400m a čtvrtá na 800m doběhla Tereza Kristová, čtvrté místo z hladké stovky přidala Martina Kopecká.

Do baráže zbývá ještě spousta času, aby se stihli hraničtí atleti a atletky dobře připravit k co nejlepším výkonům. V sobotu 17. září tedy budeme doufat, že se sejdou v nejsilnějších sestavách a budou bojovat o příčky nejvyšší.

 

Celkové výsledky

Fotografie