Jdi na obsah Jdi na menu
 


Družstvo mužů udrželo po druhém kole první pozici, ženy jsou druhé

7. 6. 2011

V sobotu 4. června proběhlo v Šumperku 2. kolo II. ligy mužů a žen, hranická družstva zde samozřejmě nemohla chybět. Závody se vydařily. Opravdu pěkné letní počasí, celkem zdařilá organizace a mírně stoupající konkurence. Obě družstva udržela svou pozici po prvním kole, muži skupinu D1 vedou, ženy jsou druhé.

V družstvu mužů SK Hranice tentokrát bodově dominovali vrhači. Suverény v kouli a disku se stali Pavel Kukla a Dominik Košař. O plný bodový zisk se podělili – kouli vyhrál Košař, druhý Kukla, v disku bylo pořadí obrácené (zde při stejném výkonu rozhodl až druhý nejlepší pokus). První dvě místa vybojovali i oštěpaři – zvítězil Lukáš Klíma, druhý Jiří Šigut. Kladivářský tandem Šebesta-Kukla doplnil ještě druhé a čtvrté místo.

Vytrvalci Jan Polášek a Michal Petráš i tentokrát předvedli skvělý výkon. Polášek bezpečně zvítězil (k tomu ještě na 1500m vybojoval čtvrté místo), Petráš doběhl na šesté pozici. Hlavním  mužem mezi skokany byl již zmíněný Lukáš Klíma. Společně se Zbyňkem Čechem vybojovali třetí, resp. čtvrté místo v trojskoku, s Jiřím Hájkem pak čtvrté, resp. šesté místo v dálce a stal se nejlepším sběračem bodů v kole.

 Sprinteři na 200m se také nenechali zahanbit. Radek Masař doběhl druhý, Jan Dostál těsně čtvrtý. Masař ovšem navíc opět dominoval v krátkých překážkách (skončil sice druhý, ale při účasti exreprezentanta Stanislava Sajdoka je první místo předem dané) a Dostál spolehlivě doplnil páté místo na 100m. Doplněni skokany Čechem a Klímou v závěru dne vybojovali ještě bronz ve sprinterské štafetě.

Jediným stínem na vydařeném vystoupení hranických atletů zůstalo zranění Mirka Zatloukala několik metrů před cílem čtyřstovky, rozběhnuté na celkově druhou pozici. Doufejme, že nebude trvalejšího rázu. Ve druhém kole hranické družstvo mužů skončilo druhé za Třincem, celkově tabulku naopak o 1 bod před Třincem vede. Třetí je zatím o další bod zpět Šumperk.

Družstvo žen také po vydařeném prvním kole neusnulo na vavřínech a do Šumperka přijelo v silné sestavě. O největší počet bodů se tentokrát shodně postaraly dvě atletky. Obě zvítězily v jedné disciplíně a ve dvou obsadily druhé místo. Klára Úlehlová dominovala v běhu na 400m překážek, druhá místa pak vybojovala na hladké stovce a stovce s překážkami. Kateřina Küblová zvítězila ve vrhu koulí, druhá byla v hodu diskem a v hodu oštěpem.

Alena Vaiglová obsadila stříbrnou pozici ve výšce, bronzovou v hodu oštěpem. Druhé místo v běhu na 3000m vybojovala Iva Podjuklová, páté místo přidala ještě z osmistovky, zde doběhla o místo před ní Tereza Kristová. Pro dva bronzy si doběhla Halka Doubravová (150m a 3000m). Ve stejných disciplínách byla vždy o jedno místo za ní Zdeňka Tvrdá. Tři pátá místa patřila Martině Kopecké za stovku, dvoustovku a stovku s překážkami. Dvě šestá místa pak obsadila ne úplně zdravotně v pořádku Lenka Vaiglová (výška, oštěp).

Ve druhém kole vybojovaly ženy druhé místo, stejná pozice jim patří i v celkovém hodnocení po dvou kolech. Nyní následuje třítýdenní pauza, kterou si někteří zpestří Mistrovstvím Moravy a Slezska na vítkovickém stadionu v sobotu 11. června.

 

Celkové výsledky