Jdi na obsah Jdi na menu
 


Družstvo mužů po základní části druhé, ženy třetí

27. 8. 2012

Hranická družstva atletů a atletek mají za sebou základní část soutěží ve II. lize. Na 4. kole se setkala atletická družstva skupiny D1 (sever Moravy) v neděli 26. srpna v Třinci. Tak mizerné počasí snad nebylo za celý srpen. Pršet začalo v noci a po ránu se přidal vítr, což vydrželo spolu s 16 oC celé dopoledne. Závody tedy začínaly v dešti, což negativně ovlivnilo zejména 100m, dálku, překážky a kladivo. Kolem dvanácté pršet konečně přestalo a i hranickým atletům se začalo trochu lépe dařit.

Družstvo mužů nakonec dosáhlo možného maxima – vybojovalo druhé místo v kole, po součtu všech kol jim tedy letos v základní části patří stříbro. Třinec, který letos výrazně posílil, aby měl reálné šance na návrat do I. ligy, byl opravdu neporazitelný. Do baráže, která se bude konat opět v Třinci v neděli 9. září, postupují kromě Hranic a Třince také Šumperk a Poruba.

Hraničtí se opět opírali o skvělé výkony vrhačské skupiny. Dominik Košař bezpečně ovládl disk a kouli a připsal si tak dvě zlata. Zdárně mu sekundoval Pavel Kukla, který skončil v kouli třetí, v disku čtvrtý a v kladivu pátý. Mírně slabší byl tentokrát oštěp – zde se prosadil pouze na šesté místo Jakub Vedra. Podobně úspěšní byli i sprinteři. Nejlepším sběračem bodů se v tomto kole stal Jan Dostál. Z náročné kombinace 100m, 200m, 400m a 4x400m vytěžil dvě druhá místa (100m a 200m), na 400m skončil šestý. Společně s Radkem Masařem (ten třetí na 100m, čtvrtý na 200m a 110m přek.), Tomášem Pepernikem a Zdeňkem Podjuklem donesli kolík ve čtvrtkařské štafetě na čtvrté pozici. Slušně „naskákal“ i Zbyněk Čech – ve výšce čtvrtý, v dálce a trojskoku šestý. Drobnějšími zisky se na konečném úspěchu družstva podíleli i Pavel Mráz, Tomáš Kalina, Zbyněk Šebesta, Kasparové, Žabíčci, Petr Havránek a Matyáš Řihák. Všem patří za píli a obětavost velký dík.

Družstvo žen se opět sešlo ve velmi nízkém počtu. Šestice atletek se však snažila co mohla a průměrný bodový zisk na závodnici byl poměrně vysoký. Ženy vybojovaly v Třinci druhou pozici. Překvapivým vítězem kola se však stala Poruba (s patnácti závodnicemi), se kterou měly hranické atletky po třetím kole shodný počet hlavních bodů. Hranické závodnice tedy obsadily v základní části třetí místo. První skončil Šumperk, druhá Poruba, ze čtvrtého místa postupuje do baráže Frýdek-Místek.

Nejvíce bodující závodnicí (i v celé ženské soutěži) se stala Kristýna Hermannová, která v Třinci ovládla vše, k čemu nastoupila (kladivo, disk, koule). Její tréninková kolegyně Johana Filipová obsadila ve stejných disciplínách dvakrát druhé a jednou třetí místo. Martina Kopecká vybojovala zlato v běhu na 100m, dále byla dvakrát třetí (200m, výška). Klára Úlehlová doběhla druhá v závodě na 100m překážek, v běhu na 400m překážek a v kouli obsadila třetí místo. V náročném běhu na 3000m překážek zvítězila Iva Podjuklová (dále čtvrtá na 800m a pátá na 1500m). Na druhém místě ve „stýplu“ doběhla Zdeňka Tvrdá, k tomu přidala ještě šesté místo v běhu na 1500m.

Nyní mají hraničtí atleti a atletky před sebou poslední letošní zápolení – prolínací soutěž o první ligu. Dá se očekávat o třídu vyšší konkurence, než byla dosud. Přestože dělat si ambice na postup by asi nebylo příliš reálné, pokusí se vybojovat co nejlepší výsledek a obsadit pozici, která odpovídá kvalitě jejich letošní sestavy. Budeme jim držet palce.

 

Celkové výsledky 4. kola

Zpravodaj mužů

Zpravodaj žen

Fotografie