Jdi na obsah Jdi na menu
 


Družstvo mužů i po druhém kole drží první pozici

3. 6. 2014

V sobotu 31. května hranický atletický oddíl pořádal druhé kolo II. ligy mužů a žen. První domácí kolo ovládli hraničtí atleti (družstvo mužů) s naprostým přehledem. Nad druhým domácím kolem se po celý týden stahovaly mraky. Jak ty skutečné, tak pomyslné, představované velkým počtem omluvenek, kterých se na sobotu sešlo opravdu hodně. Nakonec se smilovalo jak počasí (polojasno, vítr na rovince do zad) tak konečné bodové účtování. Díky skutečně plnému nasazení přítomných a díky nepříliš vysoké úrovni soupeřů, hraničtí borci nakonec v kole skončili druzí za Havířovem. V součtu obou kol mají stejně hlavních bodů, na pomocné body však drží průběžné první místo.

Oproti prvnímu kolu se propadli o 100 bodů, bez zisku zůstali například ve sprintech, paběrkovali na středních tratích. Skokani a stará garda vrhačů dělali, co se dalo, příjemné byly body ze steeplu.

Nejlépe načasoval formu Svatopluk Uvízl. V novém osobním rekordu zvítězil v trojskoku, zlepšil si i krátké překážky (stříbro), doplnil třetí místo ve výšce a slušně rozběhl čtvrtkařskou štafetu. Momentálně se usadil v čele tabulky sběračů bodů. Spolehlivý Pavel Kukla vybojoval stříbro v kladivu a dva bronzy (koule, disk). Stále se zlepšující Jaroslav Velčovský se prosadil na druhé místo v kouli, v kladivu skončil pátý. Třetí místa vybojovali nestárnoucí Zbyněk Šebesta v kladivu a obětavý Jan Polášek na 3000m přek. Na čtvrtém místě skončili tentokrát pod svým standardem Zbyněk Čech (trojskok), k tomu pátý ve výšce a desátý v dálce, a bojovný David Rotrekl (110m přek) – navíc dvakrát osmý (oštěp a 400m přek.). Menší, ale v tomto kole rozhodující bodové zisky, doplnili Tomáš Černý (dálka), Vladislav Kaspar (tyč), Vojta Podjukl (800 m, 4x400m), Zdeněk Podjukl (3000m přek., 4x400m), Jiří Šigut, (oštěp), Luboš Urban (kladivo), Václav Žabíček (3000m přek.). Bez bodu nezůstal při svém premiérovém startu v lize ani Vojta Vávra (200, 4x400m). Za obětavost a nasazení při neúčasti klíčových opor je třeba všem poděkovat.

Družstvo žen zůstalo na svém standartu, které předvedlo na prvním kole. Při letošním složení družstva ani nemá o mnoho vyšší ambice. Bojovnost mu však nechybí. Děvčata jsou ochotna nastoupit i k méně oblíbeným disciplínám. Na druhém kole se představila i loňská druhá nejvíce bodující, vrhačka Johana Filipová. Formu má letos výbornou, zvítězila v kouli a kladivu, druhé místo přidala z disku. Druhé místo ve skoku o tyči vybojovala Michaela Kasparová, k tomu pátá v kladivu. Vanessa Godárová obsadila v kladivu třetí místo, v kouli páté a ve skoku vysokém šesté. Šest bodů za dvě čtvrtá místa (disk, kladivo) si odnesla Adéla Šnobelová. Za odvahu je třeba pogratulovat Marii Berné a Tereze Krausové, které nastoupily k náročnému stýplu (3000m přek.), doběhly zde třetí resp. čtvrtá. Třetí místo na trati 400m přek. vybojovala Michaela Hynčicová, na krátkých překážkách skončila pátá. Na obou tratích vždy o jedno místo za ní skončila Jitka Svobodová, navíc přidala páté místo v oštěpu. Páté místo si odnesla také Lucie Důjková z hladké stovky. Velmi pěkně se pak představila štafeta na 4x400m ve složení Tereza Krausová, Adéla Zdražilová, Tereza Birnbaumová a Michaela Hynčicová, která doběhla pátá. V celkovém součtu děvčata obsadila čtvrté místo, stejná pozice mu patří i po dvou kolech.

 

Celkové výsledky

Fotky