Jdi na obsah Jdi na menu
 


Družstvo mužů drží po druhém kole stříbrnou pozici

9. 6. 2010

V sobotu 5. června proběhlo na šumperském atletickém stadionu 2. kolo II. ligy družstev mužů a žen. Po poměrně dlouhém období dešťů první pěkná sobota. Slunečno, vítr minimální, nebe modré, slunko zatím neúmorné. Optimální závodní podmínky. Muži si odvezli průběžné druhé místo, ženy pozici čtvrtou.

Družstvu mužů sice chyběli zdravotně indisponovaní Čech a Polášek, ale bodově je téměř nahradili hostující Slováci Vaňo s Jurčákem. I ostatní se činili ve sbírání bodů pro družstvo. Ani tak to na první místo nestačilo. Domácí TJ Šumperk v kole kraloval. Po dvou kolech rozhoduje o pořadí na prvních třech místech při rovnosti hlavních bodů počet bodů vedlejších. První je Šumperk, druhé jsou Hranice a třetí Frýdek-Místek.

Vítězství v disciplínách hraničtí získali stejně jako v prvním šest. Radek Masař double (110 mpř., 200 m), stejně tak Pavel Kukla (koule, disk). Pavel Mráz tentokrát vyhrál „pouze“ trojskok, přidal ale dvě stříbra (dálka, oštěp). Ve sprintu překvapil, vítězstvím na stovce (v novém osobním rekordu 11,38s) a třetím místem z dvoustovky potěšil Jan Dostál.

Dalšími pomyslnými medailisty byli Ondrej Jurčák (1500 – 2., 800 – 3.), kladiváři Zbyněk Šebesta (stříbro) a Zbyněk Moc (bronz). Na třetí pozici skončili Dominik Košař (koule), Jiří Šigut (oštěp), Peter Vaňo (100 m) a štafeta 4x100 m (Vaňo, Dostál, Mráz, Masař). Statečný výkon podali i vytrvalci Václav Žabíček a Josef Sýkora, kteří z nejdelší tratě běhané na dráze (10 000m) vytěžili za 4., resp. 6. místo 12 bodů.

Družstvo žen se ani na druhé kolo nesešlo ve výrazně silnější sestavě, do Šumperka jich vyrazilo pouze šest, tím pádem zůstalo na pomyslném dně tabulky (na čtvrtém místě). Boby sbírala Klára Úlehlová, která zvítězila v běhu na 400m překážek, druhé místo přidala ze stejně dlouhé trati bez překážek a čtvrté ze stovky s překážkami (v novém osobním rekordu). Stříbro a také nový osobní rekord z patnáctistovky (5:08,07min.) si odvezla Kateřina Pokorná. Vyrovnaný osobák a třetí místo na stovce předvedla Martina Kopecká, páté místo pak obsadila ve skoku vysokém. Páté místo z běhu na 3000m a šesté z poloviční trati si odvezla Zdeňka Tvrdá. Halka Doubravová obsadila na třech kilometrech šesté místo. Stejnou pozici vybojovala i Lucie Albínyiová na stovce. Štafeta na 4x100m pak doběhla čtvrtá.

Třetí kolo proběhne opět v Šumperku v sobotu 3. července. Přestávka je tedy mírně delší a doufejme, že postačí na vyléčení nemocných či zraněných a nové problémy nepřinese. Pokud se družstvo mužů sejde v silné sestavě, měli by být schopni třetí kolo vyhrát a na prázdniny odjet z průběžně první pozice.

 

Celkové výsledky najdete zde

Fotografie najdete zde