Jdi na obsah Jdi na menu
 


Družstva mužů i žen po prvním kole na druhých místech

26. 5. 2013

Letošní ročník II. atletické ligy mužů a žen (skupina E) odstartoval v sobotu 18. května na stadioně v Hranicích. Domácím družstvům atletů a atletek se dařilo výborně, obě skončila v prvním kole na druhém místě. Počasí bylo v sobotu střídavé – po ranním deštíku se slunce přece občas ukázalo a teplota byla dostačující. Výkony ve sprintech ovšem znehodnocoval silný protivítr, chvílemi na hranici 3 – 4 m/s.

Družstvo mužů letos prochází generační obměnou, když dlouholeté opory dostudovaly a vstup do praktického života se sportem zatím nesladily, lídr družstva – Zbyněk Čech prakticky osaměl, a mladá generace (žáci a dorostenci) svou výkonností ještě na výraznější bodové zisky nedosahuje. V prvním kole družstvo tentokrát podrželi věkem již veteráni. O velmi dobrém druhém místě (za mladým a početným celkem z Karviné) rozhodli především vrhači. Pokud svou bilanci udrží a navíc se podaří urvat i nějaké body ze sprintů a středních tratí, mohou muži pomýšlet i na první pozici.

Ve svých disciplinách kraloval a maximální uznání za rekordní počet získaných bodů zaslouží Zbyněk Čech (vítěz výšky i trojskoku a čtvrtý v dálce). Pavel Kukla, nejlepší z vrhačů, vybojoval stříbro v disku a přidal dvě čtvrtá místa v kouli a kladivu. Na druhém místě skončil i Jiří Šigut v oštěpu. Tady ho pěkně doplnili Petr Matěj – třetí, Jakub Vedra – čtvrtý a Matyáš Řihák – šestý. Jaroslavu Velčovskému se podařilo vybojovat bronz v kouli. Zbyněk Šebesta kladivo stále umí – třetí místo mu patřilo po právu. Obětavým výkonem se blýskl Petr Havránek. Ke třetímu místu z chůze přidal i šesté a sedmé z dlouhých a krátkých překážek. Svaťa Uvízl bodoval ve výšce (čtvrtý) a tentokrát sám držel vlajku sprinterů (100m – 7., 200m – 9.). Mezi siláky se prosadili i Jarda Kuchař (6. - koule, 9.- disk, 10.- oštěp) a Luboš Urban (šestý v kladivu, devátý v kouli). Další drobné bodové zisky přidali Vojta Podjukl – nyní náš nejlepší vytrvalec, Tomáš Kalina, Zdeněk Podjukl, Kryštof Kučera, Tomáš Pepernik a Adam Orava.

Družstvu žen se dařilo obdobně. Letos je družstvo zatím nejpočetnější, jaké kdy bylo. Nestačilo pouze na tým Šumperku. Nejpočetnější sběratelkou bodů v prvním kole byla (stejně jako loni za celou ligu) hostující vrhačka Kristýna Hermannová. Kristýna zvítězila ve všem, k čemu nastoupila – koule, kladivo, disk. Klára Úlehlová vybojovala dvě stříbra na stovce hladké i s překážkami, na trati 400m překážek skončila třetí. Johana Filipová obsadila druhá místa v kouli a disku, v hodu kladivem byla pátá. Druhé místo v této disciplíně obsadila Michaela Kasparová, přidala ještě dělené druhé místo ve skoku o tyči. V běhu na 5000m doběhla třetí Iva Podjuklová, čtvrtá Halka Doubravová a pátá Zdeňka Tvrdá. Skvěle se prezentovala štafeta na 4x100m ve složení Lucie Důjková, Tereza Krausová, Petra Vašinová a Klára Úlehlová, která zvítězila. Dalšími členkami družstva byly ještě Jitka Svobodová, Martina Pfefferová, Kristýna Kadúchová a Eliška Konečná.

První kolo se tedy hranickým družstvům povedlo. Na druhé kolo můžete domácí atlety přijít podpořit také na hranický stadion v sobotu 1. června od 10,00 hodin.

 

Celkové výsledky mužů

 

Celkové výsledky žen