Jdi na obsah Jdi na menu
 


Družstva mužů a žen mají za sebou třetí kola ligy

18. 6. 2015

Tropická vedra provázela třetí díl ligových soutěží mužů a žen. V sobotu 13. června se prvoligové týmy sešly v Hodoníně, druhá liga měla sraz v Hranicích.

Marodku hranického prvoligového týmu rozšířili vedle Zbyňka Čecha i František Kunovský (třísla), Svaťa Uvízl (záda), Jiří Kadla (rameno) a Vojta Podjukl (únava z náročného závodního programu). Ve čtyřech lidech tak byl výsledek předem dán. Nejvíc bodů vybojoval opět Matyáš Řihák – pátý v disku a osmý v kouli. Pátý skončil na dlouhých překážkách i Adam Orava. Jediným hranickým zástupcem na dlouhých a středních tratích zůstal Václav Bitala. Ten doběhl na 5000m šestý, desátým místem doplnil na 1500m. Jaroslav Velčovský vrhl tentokrát na sedmou pozici. Štafety bohužel nebylo z koho sestavit. Před posledním srpnovým kolem tak hranické družstvo drží poslední sestupovou pozici.

Třetí kolo II. ligy hranický oddíl opět organizačně zvládl. Závodnické pole proti minulým kolům prořídlo, což se bohužel týkalo i SK Hranice, takže domácí toho příliš nevyužili. Skončili čtvrtí před Šumperkem, ale v průběžném účtování je pořadí stále opačné. Na postup jde suverénně Havířov, za ním Poruba a Karviná.

V tomto kole se hranický tým zásluhou Valdemara Matušky dočkal vítězství v disciplíně. Velmi pěkných 395cm v tyči je nový dorostenecký rekord oddílu a zároveň jasná nominace na mistrovství republiky této věkové kategorie. Nejvíc bodů pro družstvo nasbírali shodně Miroslav Pšenica (čtvrtý na krátkých překážkách a v trojskoku, šestý při své premiéře v tyči a společně s Vávrou, Matuškou a Vašíčkem třetí ve sprinterské štafetě) a Pavel Kukla (třetí v disku, čtvrtý na kladivu a pátý v kouli).

Na třetím místě skončil opět zasloužilý kladivář Zbyněk Šebesta. Tím končí medailová umístění. Čtvrtá místa vybojovali Vojtěch Vávra (400m – opět malý osobáček, k tomu šestý na 200m) a Tomáš Sosna, který se velmi pěkně vypořádal s horkem i soupeři na nejdelší vytrvalecké trati běhané na dráze (10 000m). Uznání zde zaslouží i náš druhý vytrvalec, Rostislav Kolář, kterému tento závod vysloveně sedl a doběhl sedmý. Na stejné pozici skončil i dálkař Tomáš Černý. Petr Havránek vytěžil tentokrát z překážek 6 bodů (šestý na 110m př., desátý na 400m př.). Sedm bodů získal za 100m, dálku a štafetu náš v současné době nejlepší sprinter Tomáš Vašíček, šestý skončil Michal Pánek v oštěpu, devátý Vladislav Kaspar v tyči a desátá B-štafeta na 4x100m ve složení Tomáš Dvořák, Petr Havránek, Zdeněk Podjukl a Václav Žabíček.

Družstvo žen na domácím kole vybojovalo druhé místo a celkově si upevnilo třetí pozici. Na prvním místě se Frýdek-Místek odpoutal od Šumperku. Nejvíce body pro družstvo tentokrát vybojovala hostující vrhačka Simona Fleischerová, která zvítězila v hodu diskem, druhá byla ve vrhu koulí a pátá v hodu kladivem. Shodně jedenácti body přispěly Nikol Hyjánková (první v dálce a třetí ve výšce) a Adéla Šnobelová (druhá v kladivu, čtvrtá v disku a v kouli). Klára Úlehlová doběhla druhá na dlouhých překážkách a třetí na krátkých. Hod oštěpem ovládla Agáta Šoborová, druhá za ní skončila Johana Prudká (k tomu třetí v disku). Michaela Hynčicová obsadila na krátkých překážkách druhé místo, na dlouhých čtvrté.

Michaela Kasparová vybojovala bronz v hodu kladivem. Čtvrté místo ve výšce si za svůj výkon zasloužila Marie Klanicová. Dvě pátá místa (koule, disk) obsadila Lucie Sulková. Jana Nováková doběhla na dvoustovce pátá, na dvojnásobné trati šestá. Štafeta na 4x100m ve složení Marie Klanicová, Adéla Zdražilová, Tereza Birnbaumová a Klára Úlehlová si doběhla pro bronz. Sice na nebodované pozici, ale v novém osobním rekordu pod 6 minut dokončila závod na 1500m Iva Podjuklová. Za bojovnost je třeba pochválit i Jitku Svobodovou, která byla ovšem na krátkých překážkách a v oštěpu postavena mimo soutěž.

Nyní má II. liga na programu prázdninovou přestávku. Poslední kolo se bude konat v sobotu 5. září v Třinci.

Výsledky I. ligy v Hodoníně

Výsledky II. ligy mužů v Hranicích

Výsledky II. ligy žen v Hranicích

Fotky II. ligy z Hranic