Jdi na obsah Jdi na menu
 


Družstva atletů a atletek skončila v baráži v poli poražených

15. 9. 2009

Slunečné počasí v neděli 13. září nepřineslo štěstí družstvům atletů a atletek SK Hranice, která bojovala v Břeclavi v baráži o I. ligu. Hranická družstva sice neměla ambice postoupit do této vysoce kvalitní soutěže, ale v Břeclavi chtěla vybojovat co nejlepší umístění v souboji s velkými moravskými kluby.

Družstvo mužů se sice sešlo v téměř kompletní sestavě, ale největším oporám se tentokrát nedařilo, tak jako v základní části soutěže. Na medailová umístění tentokrát dosáhl pouze Pavel Mráz, který skončil díky výkonu 13,37m druhý v trojskoku. Čtvrtou pozici vybojoval Radek Masař na stodesítce s překážkami, přidal ještě šesté místo na dvoustovce. Zbyněk Čech obsadil v trojskoku pátou pozici, ve výšce skončil osmý. Ondřej Hegar doběhl na trati 400m překážek šestý. Stejnou pozici vybojoval Zbyněk Šebesta v kladivu. Vladislav Kaspar obsadil v tyči osmé místo. Štafeta na 4 x 100m ve složení Čech, Dostál, Mráz, Masař vybojovala pátou pozici. Celkově muži v baráži obsadili osmé místo, v dosahu však bylo minimálně místo šesté, na které chybělo pouze 11 bodů. Ambice na příští rok tak budou určitě vyšší.

Družstvo žen bylo naopak silně poznamenáno neúčastí klíčových opor. Chyběly hlavně vrhačky Černíková a Hoppová a běžkyně Rohanová a Tesařová. Pouhá pětice závodnic se sice snažila vybojovat co nejlepší umístění, ale ve velké konkurenci se nakonec bodově prosadila pouze Klára Úlehlová (boduje prvních deset). Kláře se podařilo zvítězit v běhu na 400m v letošním nejlepším čase 59,49s. Přidala ještě páté místo z dvoustovky a osmé z běhu na 100m překážek. Další čtyři běžkyně si také vytvořily letošní nejlepší výkony. Bohužel v jednotlivých disciplínách se sešlo většinou kolem dvaceti závodnic. Ale i tak patří velký dík Halce Doubravové a Zdeňce Tvrdé, které nastoupily k náročnému běhu na 5000m, Ivě Podjuklové, která velmi pěkně zaběhla osmistovku, a Kateřině Pokorné, která si vytvořila osobní rekord v běhu na 1500m. Celkově družstvo žen tedy skončilo v baráži deváté. Letos to byla jeho první sezóna, takže už postup do baráže se dá považovat za úspěch. V příštích letech bude jistě bojovat o vyšší příčky.

 

Výsledky najdete zde