Jdi na obsah Jdi na menu
 


Druhý díl ligových soutěží hranická družstva neposunul

4. 6. 2015

V sobotu 30. května měl hranický atletický oddíl napilno. Pořádat 2. kolo II. ligy mužů a žen a současně závodit ve druhé i první lize je opravdu náročné. Hranický oddíl však tento úkol zvládl a v sobotu 13. května ho bude muset zvládnout ještě jednou.

Prvoligový mužský tým se rozjel do Břeclavi. Cesta daleká, soupeři silní, družstvo nepočetné, velký počet omluvenek na toto kolo tým citelně oslabil. Šestice závodníků sice dělala, co mohla, na lepší než poslední místo v kole to však nestačilo. Naděje odpoutat se ode dna ještě je, udržet se lze už asi jen teoreticky. Nicméně se ve třetím kole v silnější sestavě pokusí zdolat aspoň dosažitelný Zlín.

Nejvíc bodů vybojoval Matyáš Řihák za sedmé (disk) a dvě osmá místa (koule, oštěp). Spokojen však se svými výkony nebyl. Totéž platí pro Svaťu Uvízla, který vybojoval páté místo na 400m překážek a deváté v trojskoku. Na dlouhých překážkách šestý Adam Orava vylepšil oddílový dorostenecký rekord (lze očekávat, že ne naposled). Jaroslav Velčovský pěkně zvládl kouli (šesté místo), stejně tak i Vojta Podjukl 1500m (osmý).  Dva body ze steeplu přidal Michal Stanovský. Závěrečná štafeta 4x400m přinesla zásluhou Podjukla, Uvízla, Stanovského a Oravy tři body za osmé místo. Třetí kolo hochy čeká 13.6. tentokrát v Hodoníně.

Družstvo mužů ve druhé lize na domácím stadioně zopakovalo páté místo z prvního kola. Počasí přálo a průtrž mračen, kroupy a blesky přišly se vší parádou až půl hodiny po skončení štafet, takže si řádění živlů patřičně vychutnali až kolegové fotbalisti. Soutěž průběžně vede a na postup jde suverénní Havířov, hranický tým by mohl v příštích kolech atakovat Šumperk, který je o dva hlavní body před nimi.

Na vítězství v disciplíně hoši nedosáhli a nikdo nebyl ani druhý. Nejvíc bodů nasbíral opět Miroslav Pšenica  (třetí v trojskoku a 110m přek., pátý ve výšce). V pořadí úspěšnosti druhý Pavel Kukla vybojoval bronz v disku a přidal čtvrté místo v kladivu a šesté v kouli.  Na třetím místě skončili i Zbyněk Šebesta (kladivo) a Valdemar Matuška (tyč). Bojovný Petr Havránek na krátkých překážkách tentokrát doběhl čtvrtý, na dlouhých pátý. Čtvrtý skončil v oštěpu Jiří Šigut. Páté místo se podařilo vybojovat ještě Davidu Rotreklovi (110m přek., k tomu osmý na 400m přek. a desátý v oštěpu), Petru Uhlířovi (100m , na dvoustovce desátý), štafetě 4x400m (Podjukl, Havránek, Pšenica, Vávra), a Vladislavu Kasparovi v tyči. Šestá místa obsadili Tomáš Sosna (5 km) a Vojtěch Vávra (400 a 200 m), sedmý skončil Tomáš Arbeit (výška). Pro úplnost ještě dva body Michala Pánka (oštěp) a po bodíku Rostislav Kolář (5 km) a Miroslav Blaťák (výška).

Družstvo žen si na domácím kole o jedno místo pohoršilo. Celkově však drží stále třetí místo před dotírající Porubou, o první místo vedou souboj Šumperk a Frýdek-Místek. Nejvíce bodů posbíraly shodně Nikol Hyjánková, která zvítězila v dálce a čtvrté místo obsadila ve výšce, a Michaela Kasparová, která si podmanila tyč a čtvrtá byla v kladivu. O bod méně vybojovala Simona Fleischerová za druhé místo v kouli, čtvrté v disku a šesté v kladivu. Dvě třetí místa (100m přek. a 400m přek.) obsadila Klára Úlehlová. Vždy o jedno místo za ní doběhla Michaela Hynčicová. Druhé místo v oštěpu vybojovala Agáta Šoborová, stejně tak Adéla Šnobelová v kladivu. Johana Prudká byla třetí v disku a čtvrtá v oštěpu. Body za třetí místo v kladivu a dvě šestá místa (koule, disk) přidala Lucie Sulková. Čtvrtá v tyči skončila Adéla Šmelcerová, pátá na krátkých překážkách Jitka Svobodová a šestá ve výšce Marie Klanicová.

Příští kolo II. ligy mužů a žen se tedy bude konat v sobotu 13. června opět na hranickém stadioně. Přijďte podpořit domácí týmy. Závody začínají v 10,00 hodin, poslední disciplína je plánována o půl třetí. Prvoligový mužský tým bude o své místo na slunci bojovat ve stejném termínu v Hodoníně.

Celkové výsledky I. ligy

Celkové výsledky II. ligy mužů

Celkové výsledky II. ligy žen

Fotografie II. ligy v Hranicích