Jdi na obsah Jdi na menu
 


Druhá kola družstev mládeže hranickým barvám posun nepřinesla, individuálně se však dařilo

6. 6. 2017

Vzhledem k nízkému počtu závodníků zaostávají hranické mládežnické týmy v Krajských soutěžích družstev, individuálně se však některým závodníkům dařilo skvěle. Druhá kola mají za sebou jak přípravky, tak i mladší a starší žáci.

Přípravky vyrazili v úterý 30. května do Prostějova. Atypický školní stadion s absencí tribuny nebo jakéhokoliv přístřešku řádně prověřil závodníky i trenéry. Většina závodů propršela, navíc vázla organizace, takže zážitky vesměs negativní. Začíná období školních výletů, takže ani počet hranických závodníků nebyl nijak valný - dva hoši a šest dívek, to opravdu není počet hodný družstev. Snad na poslední kolo v Olomouci dají děti (a jejich rodiče) přednost závodům před jinými aktivitami. Na body bohužel nedosáhl nikdo, obě družstva tak skončila poslední osmá a stejné pořadí drží i v hodnocení po dvou kolech. Za statečné výkony je třeba poděkovat Jakubu Plesníkovi, Petru Schauerovi, Tereze Haitlové, Tereze Sommerové, Natálii Juráskové, Anežce Šimkové, Barboře Hubové a Sofii Šváčkové.

Výsledky 

Fotky

Ve středu 31. května vyrazili starší žáci do Olomouce. Hranická družstva čítala tři hochy a čtyři dívky. Obě družstva sice uzavírají tabulku šestičlenné soutěže po dvou kolech, ale individuálně se dařilo. Adéla Dostálová vyhrála osmistovku, Veronika Svobodová doběhla za ní druhá, Kristýna Podjuklová pátá. Tereza Zápotocká statečně zvládla stovku i dvoustovku překážek a bylo z toho osmé a desáté místo. Lubomír Bezděk vybojoval páté místo na stopadesátce, šesté na třístovce a desáté na šedesátce. Obětavý Radim Spilka si doběhl pro šesté místo na patnáctistovce a překážkovou stovku zvládl při své premiéře na této trati na osmém místě. Martin Vavřík na kouli a šedesátce na body nedosáhl.

Výsledky

Fotky

V kategorii mladšího žactva se v Hranicích letos sešlo poměrně dost šikovných dětí a podle toho družstva taky vypadají. Ve čtvrtek 1. června se sešlo mladší žactvo ke druhému kolu v Šumperku. Hranický tým čítal osm dívek a sedm kluků. Mezi dívkami je nejvýraznější postavou Julie Číhalová, která zvítězila v míčku krásným pokusem 55cm za padesátimetrovou hranici, osobní rekord si skočila také do dálky (460cm), kde byla rovněž první, navíc doběhla osmá na šedesátce překážek. Na míčku Julii zdatně sekundovala Barbora Odstrčilová, která obsadila druhé místo výkonem 47,35m, k tomu přidala ještě dalších deset bodů za páté místo v nové disciplíně mladšího žactva - oštěpu a sedmé v kouli. Na body v Šumperku dosáhla také Lucie Kročová, která obsadila sedmé místo ve výšce a desáté na stopadesátce. Štafeta na 4x60m ve složení Lucie Kočnarová, Natálie Bezděková, Nela Andrysová a Lucie Kročová doběhla osmá.

Mezi hochy se nebývale dařilo Karlu Brychtovi. Nejenže si zaběhl osobák na šedesátku 8,21s, čímž obsadil třetí místo, to hlavní předvedl v dálce. První pokus ještě nebyl tak přesvědčivý, po něm si odběhl na šedesátku překážek, kde zhruba na třetí překážce spadl, opět se zvedl, doběhl a ještě bodoval (osmý), ale chvíli po doběhu absolvoval druhý pokus na dálce, který mu "ulítl" na 509cm - zhruba o půl metru osobní rekord, suverénní vítězství a s největší pravděpodobností také dodatečná nominace na Olympiádu dětí a mládeže. Mimo Karla bodoval do soutěže družstev ještě Ondřej Glet v závodě na 1500m (desátý) a štafeta na 4x60m ve složení Vojtěch Nevyjel, Jakub Bitter, Matouš Adámek a Ondřej Glet, která doběhla sedmá. Celkově obsadili hoši šesté místo, dívky páté.

Výsledky

Fotky